vestnik

Policisti ta teden z več poostrenimi nadzori

Vestnik.si, 6. 12. 2022
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Do konca tega tedna poteka tretja letošnja nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Vozniki lahko pričakujejo več policijskih kontrol.

Poostreni nadzori bodo potekali na območju vseh policijskih uprav, policisti pa bodo na kontrolnih točkah vsakemu ustavljenemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti. Več pozornosti bodo namenili tudi preverjanju prisotnosti drog pri voznikih. Kot poudarjajo na Policiji, je namen poostrenih nadzorov ozaveščati o tem, kako nevarna je vožnja pod vplivom različnih substanc, ki slabijo naše psihofizične sposobnosti, in v čim večji meri preprečiti takšno neodgovorno udeležbo v prometu. Kajti ena od prioritetnih nalog policistov je skrbeti, da prav vsi prometni udeleženci varno prispejo na svoj cilj. 

Sicer pa lahko vozniki povečano število policijskih kontrol pričakujejo tudi po 11. decembru, s čimer želijo voznike odvrniti od namere, da bi vozili pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi. Celotna akcija bo trajala do 31. decembra. 

nadzor alkohol policija
Kaj zdaj berejo drugi