vestnik

Požar v Vulkaniji: Tožilka je umaknila obtožnico

ABE, 14. 10. 2019
Nataša Juhnov
Zagorelo je dobrimi petimi leti.
Črna kronika

Vprašanje, kdo je odgovoren za požar med gradbenimi deli v doživljajskem parku Vulkanija, je za zdaj ostalo brez odgovora.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je z umikom obtožnice končalo sojenje Danielu Strniši iz Gradbeništva Pintarič, ki je bil obtožen povzročitve splošne nevarnosti. Tožilka Jana Rogan je Strnišo obtožila, da naj bi bil kot odgovorni vodja del opustil nekatera ravnanja za varnost ljudi in premoženja, s katerimi bi lahko preprečil to, kar se je zgodilo med gradbenimi deli decembra 2014 v doživljajskem parku Vulkanija, ko je izbruhnil požar in povzročil za pol milijona evrov škode.

675ba1ba5c5cb4c3a62294693d01dd3e
Nataša Juhnov
Zagorelo je pred dobrimi petimi leti.

Roganova je danes še pred sklepnimi besedami zaradi pomanjkanja dokazov umaknila obtožnico proti Strniši. Sicer je tožilstvo na začetku zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve nevarnosti pri gradbeni dejavnosti preganjalo drugega osumljenca, Strniša pa je v pregonu proti njemu nastopil kot priča. V preiskavi je nato prišlo do zasuka – pregon se je usmeril na zdajšnjega obtoženca. Vprašanje, kdo je odgovoren za požar med gradbenimi deli v doživljajskem parku Vulkanija, je za zdaj tako ostalo brez odgovora.

grad vulkanija požar sojenje