vestnik

Prekmursko-štajerski derbi skozi policijske oči: Pred tekmo zasegli prepovedane droge in pirotehniko

Vestnik.si, 18. 2. 2024
Aleš Cipot
Mura : Maribor
Črna kronika

Storilci ostajajo zaenkrat še neznani.

V Fazaneriji je bila odigrana prvenstvena nogometna tekma 1. SNL med NŠ Muro in NK Mariborom, ki je bila zaradi incidenta prekinjena, policijo pa smo povprašali, katere ukrepe so vse izrekli pred, med in po tekmi. Predstavnica za odnose z javnostmi na PU Murska Sobota Suzana Rauš je pojasnila, da je policija javno prireditev z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom. 

Policisti so pri izvajanju nalog v dveh primerih odkrili prepovedano drogo in v dveh primerih prepovedano pirotehniko. Sredi drugega polčasa je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike s strani zaenkrat še neznanih storilcev med člani organiziranih navijaških skupin. S tem je bilo poškodovanih pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener, zdravniško pomoč so iskali v soboški bolnišnici, stopnja poškodb pa bo znana naknadno. Poškodovani so bili tudi stoli na tribunah, policija pa v zvezi z dogodkoma preiskuje sum storitve več kaznivih dejanj. 

"Organizator prireditve in predstavnik NZS sta se odločila, da bosta nogometno tekmo prekinila, zato je prišlo s strani organizatorja do pozivanja zapustitve teh oseb iz območja stadiona. Nekateri posamezniki - člani ONS Viole so poziv organizatorja upoštevali, drugi pa so stadion začeli zapuščati šele po pozivu varnostne službe in opozorilih policistov," je še dodala Rauševa. 

tekma policija nš-mura nk-maribor