vestnik

Nesreči povzročila zaradi neprilagojene hitrosti in alkoholiziranosti

Vestnik, 29. 12. 2020
Andrej Bedek
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Iz Policijske uprave Murska Sobota poročajo o dveh prometnih nesrečah, ki so ju obravnavali. Prva se je zgodila včeraj okrog 19. ure v Murski Soboti, druga pa danes ob 4. uri zjutraj na relaciji Gederovci - Rankovci.

Malo po 14. uri je voznik osebnega avtomobila v Murski Soboti zaradi nepravilnega premika vzvratno trčil v drug osebni avtomobil. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju prometne nesreče pokazal 0,81 mg/l alkohola. Zoper voznika bo po vseh zbranih obvestili podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu. 

murska-sobota, policija, kontrola-prehajanja-občin
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.

Danes okrog 4. ure zjutraj pa je prišlo na relaciji Gederovci - Rankovci do prometne nesreče z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Voznica osebnega avtomobila, državljanka Madžarske, je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zdrsnila na levo smerno vozišče, kjer je trčila v osebni avtomobil, ki je pravilno pripeljal nasproti. Povzročiteljica prometne nesreče je bila lažje telesno poškodovana, voznik drugega osebnega avtomobila pa bo zdravniško pomoč iskal naknadno. Voznici je bil izdan plačilni nalog. 

Zasnežena cesta
Vanesa Jaušovec
Poledenela cesta

Zaradi nizkih temperatur ponoči in zjutraj lahko prihaja do neprijetnosti in težav na cestah, ki so lahko ponekod poledenele. Policija zato svetuje, da vožnjo prilagodimo hitrosti glede na vozniške izkušnje ter stanje in razmere na cesta, sploh na mestih, kjer se občasno gibajo pešci. Pozivajo tudi k upoštevanju varnostne razdalje in vožnje z očiščenimi stekli ter ogledali. 

pums prometna-nesreča