vestnik

Severni Makedonec za rešetkami: Mu je ljubosumje omračilo um?

ABE, 28. 7. 2019
Nataša Juhnov
Za tujca je bil na mursoboškem sodišču odrejen pripor. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

32-letnik, tujec iz Severne Makedonije, ki je v petek z nožem v Murski Soboti napadel svojo soprogo, končal v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Murska Sobota je danes poslal v pripor 32-letnika, državljana Severne Makedonije, ki je v petek, zgodilo se je okoli 14. ure, z nožem porezal svojo soprogo, nato pa bežal pred policisti. Tujec je za rešetkami končal zaradi ponovitvene nevarnosti, utemeljeno je namreč osumljen povzročitve kaznivega dejanja poskusa uboja, je potrdil Branko Palatin, predsednik murskosoboškega sodišča.



Vest, da je med osumljencem in žrtvijo, prej sta kot zakonca bivala v domovini, nato pa prišla zaradi službe v Slovenijo in Mursko Soboto, nekaj šlo narobe, je policiste dohitela po klicu žrtve. Ta je poklicala na Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota in prijavila, da sta s partnerjem sprla, ki jo je nato porezal po telesu in da sama krvavi. Nemudoma so kraj odšli policisti in kriminalisti, ki ničesar niso prepuščali naključju.


V hitri in obsežni akciji, ko so nosili tudi orožje in neprebojno zaščitno opremo, so Severnemu Makedoncu na sled prišli nedaleč od mestnega murskosoboškega kopališča. Prijeli so ga, njegova žrtev pa je morala v bolnišnico. Že takoj na prizorišču je bilo mogoče slišati, da se je menda tujcu zaradi ljubosumja omračil um, zato se je v prepiru tudi zabliskal nož. Žrtvino življenje ni ogroženo.

makedonija zločin MURSKA SOBOTA nož
Kaj zdaj berejo drugi