vestnik

Policisti pridržali vinjeno voznico in izrekli prepoved približevanja. Sunki vetra podirali drevesa

Vestnik.si, 11. 1. 2023
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti v Pomurju so v preteklem dnevu obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, devet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru ter sedem primerov povoženja divjadi. Ljutomerski policisti so pridržali vinjeno voznico.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali dve grožnji, poškodovanje vozila, več tatvin, goljufijo in nasilje v družini. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepoved približevanja. Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah pomirili.


Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča o več podrtih drevesih. V Hrastje-Moti se je eno drevo pri ribiškem domu podrlo čez osebno vozilo, drugo je nevarno viselo nad cesto. Obe drevesi so odstranili domači gasilci. 

Gasilci so bili na delu tudi pri Gradu, kjer je sunek vetra drevesi podrl na garažo. Drevesi so člani PGD Grad razžagali in odstranili, tako kot še štiri drevesa, ki so se podrla na vozišče. Tudi v Vidoncih se je drevo podrlo na cesto, posredovali so lokalni gasilci.

pums kronika-pomurskih-policistov