vestnik

Tekmi v Beltincih in Murski Soboti: Objestni voznici zasegli avtomobil, navijaču iz Celja prepovedali obisk tekme

Vestnik.si, 11. 4. 2023
Jure Zauneker
Policisti so pri neposrednem izvajanju nalog varovanja javne prireditve – nogometne tekme v Beltincih – zaznali eno kršitev zakona o javnih zbiranjih, zaradi česar je bilo organizatorju prireditve izrečeno opozorilo.
Črna kronika

Na srečanjih med Beltinci in Rogaško ter Muro in Celjem nekaj dela tudi za policiste.

Na praznični ponedeljek sta v Prekmurju potekali dve nogometni tekmi, na katerih so ob rediteljih in varnostnikih za varnosti skrbeli tudi policisti Policijske uprave Murska Sobota. Za red so ob navadnih policistih skrbeli še pripadniki posebne policijske enote, ki so posebej izurjeni za obvladovanje množic. Ob 14.30 se je v Beltincih začela tekma med Beltinci in Rogaško ter ob 17.30 v Murski Soboti med Muro in Celjem.


Po besedah Suzane Rauš iz murskosoboške policijske uprave so policisti »v sklopu izvajanja aktivnosti varovanja nogometne tekme v Beltincih pred samo tekmo obravnavali voznico motornega vozila, ki je storila več prekrškov zakona o pravilih v cestnem prometu, zakona o voznikih ter zakona o varstvu javnega reda in miru, obenem je bilo voznici zaseženo motorno vozilo. Zoper voznico bomo na okrajno sodišče Ljutomer podali obdolžilni predlog.« Policisti so pri neposrednem izvajanju nalog varovanja javne prireditve – nogometne tekme v Beltincih zaznali eno kršitev zakona o javnih zbiranjih, zaradi česar je bilo organizatorju prireditve izrečeno opozorilo.

mura, celje, tribune, navijači
Aleš Cipot
V postopku obravnave kršitelja so policisti dodatno še ugotovili, da obstajajo pogoji za izrek ukrepa prepovedi udeležbe na športni prireditvi, zaradi česar so policisti kršitelju iz gostujoče navijaške skupine izrekli tudi naveden ukrep.
Na nogometni tekmi med Muro in Celjem so policisti obravnavali eno kršitev zakona o javnem redu in miru, ki pa je še v delu zaradi razjasnitve vseh okoliščin prekrška, je za Vestnik.si razložila Suzana Rauš. Dodala je še: »Pri tem smo policisti zoper domnevnega kršitelja uporabili tudi prisilna sredstva. Obravnavana je bila še kršitev zakona o javnih zbiranjih s strani člana gostujoče organizirane navijaške skupine, kateremu je bil izdan plačilni nalog. V postopku obravnave kršitelja smo policisti dodatno še ugotovili, da obstajajo pogoji za izrek ukrepa prepovedi udeležbe na športni prireditvi, zaradi česar so policisti kršitelju izrekli tudi naveden ukrep.«

Ostalih kršitev na obeh tekmah policisti niso beležili.

policija beltinci mura