vestnik

(UMOR V SLOMŠKOVI ULICI) Osumljencu odrejen pripor zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti. Čeprav so preiskovalci opravili več kot 40 razgovorov, nagib za nasilno dejanje še ni znan

ABE, 10. 2. 2023
Jure Zauneker
Včeraj so 48-letnega Damira S. iz Tuzle, osumljenca za umor 26-letnika, privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je za tujca v Prekmurju na začasnem delu odredil 30 dni pripora.
Črna kronika

Krvavi incident v Murski Soboti, ki se je v nedeljo končal s smrtjo 26-letnega Marsela H. iz Kroga in prijetjem 48-letnega Damirja S. iz Tuzle, po prepričanju kriminalistov ni bil nič drugega kot umor. Poročali smo, da je 48-letnik žrtvi smrtne rane prizadejal z nožem, ker pa je bil v dogodku tudi sam poškodovan, je potreboval zdravniško pomoč.

Včeraj zvečer, ko je bil že sposoben za zaslišanje, so ga kriminalisti privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je sledil zahtevi tožilstva in Damirja S. poslal v pripor iz dveh razlogov – zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti. Osumljenec se je po naših podatkih pred sodnikom branil z molkom oziroma z izjavo, da se krvavega dogajanja ne spomni. Dejan Rituper, tujčev odvetnik po uradni dolžnosti, primera včeraj še ni želel komentirati. Potrdil je zgolj informacijo, da je njegov klient osumljen suma storitve kaznivega dejanja umora.

pripor, tujec, umor
Jure Zauneker
Včeraj so 48-letnega Damira S. iz Tuzle, osumljenca za umor 26-letnika, privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je za tujca v Prekmurju na začasnem delu odredil 30 dni pripora.

Policisti in kriminalisti murskosoboške PU so državljana Bosne in Hercegovine prijeli v nedeljo zvečer okoli 19. ure v Vrtni ulici v Murski Soboti. Takrat je 48-letnik zaradi ureznin in vbodov na vratu in rokah potreboval zdravniško pomoč. Po oskrbi v Splošni bolnišnici Murska Sobota so ga premestili na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor, danes pa privedli pred preiskovalnega sodnika.

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, v ponedeljkovi izjavi ni klasificirala vrste kaznivega dejanja, govorila je le o sumu storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Do danes preiskovalci še tudi niso razkrili nagiba za nasilno dejanje. Da nagib še ni znan, je danes v izjavi povedal tudi Robert Roudi, vodja oddelka za klasično kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota. Preiskovalci so po njegovih besedah opravili več 40 razgovorov, neposrednih prič krutega dogodka ni bilo. Osumljenca so ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora.

murska-sobota, slomškova
Jure Zauneker
Incident, v katerem je bil uporabljen tudi nož, se je med 26-letnikom in 22 let starejšim moškim nekaj po 18. uri v Slomškovi ulici.

Incident, v katerem je bil uporabljen tudi nož, se je med 26-letnikom in 22 let starejšim moškim nekaj po 18. uri v Slomškovi ulici. O tem je v nedeljo zvečer pričala velika prisotnost pripadnikov policije, ki so dolgo v noč opravljali ogled kraja dogodka. Pokojni in osumljeni sta namreč bivala v večstanovanjski zgradbi v omenjeni ulici, bila sta soseda, je dejal Robert Roudi. Truplo 26-letnika, na katerem je bilo več vreznin in vbodov – po naših podatkih vsaj 30 –, pa so našli v njegovem stanovanju. Truplo je bilo zaradi številnih in globokih vbodov skoraj neprepoznavno.

murska-sobota, poškodovanec
Vestnik.si
Damir S. je po incidentu pobegnil, vmes zaradi poškodb omagal na avtobusni postaji, nato pa se je zatekel na parkirišče stanovanjskih blokov v Vrtni ulici, kjer živijo njegovi znanci.

Damir S. je po incidentu pobegnil, vmes zaradi poškodb omagal na avtobusni postaji, nato pa se je zatekel na parkirišče stanovanjskih blokov v Vrtni ulici, kjer živijo njegovi znanci. Tam je osumljenec pozvonil na več domofonov enega od blokov in neki stanovalec mu je odprl vhodna vrata. O tem, da je bil po umoru na hodniku in v dvigalu omenjenega bloka, so še v ponedeljek pričale krvave sledi na stenah, v dvigalo in po stopnišču.

policija zločin