vestnik

V Gornji Radgoni obravnavali telesno poškodbo, v Ljutomeru zasegli vozilo

Vestnik, 11. 2. 2024
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

Obravnavanih je bilo pet prometnih nesreč

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, dve kaznivi dejanji, tri kršitve javnega reda in miru ter eno poškodbo vozila na parkirišču, povoženje divjadi in zaseg vozila.
Posledica vseh prometnih nesreč je bila zgolj materialna škoda, eden izmed povzročiteljev
nesreče pa je vozil tudi pod vplivom alkohola. Na področju kriminalitete so obravnavali povzročitev lahke telesne poškodbe v Gornji Radgoni in kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu v Ljutomeru. Zoper osumljenca, ki je ogrožal varnost ostalih udeležencev v prometu in vozil pod vplivom alkohola, je bilo odrejeno pridržanje.
Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. V večernem času so policisti v Ljutomeru pri kontroli prometa ugotovili, da voznica ne poseduje veljavnega vozniškega  dovoljenja, zato ji je bilo vozilo zaseženo. Policisti so ponovno zaznali kroženje elektronskega sporočila, ki prejemnika sporočila opozarja na njegove domnevne kršitve oziroma zlorabe na spletu. V sporočilu, v katerem sta omenjena Europol in slovenska policija, pošiljatelj od prejemnika zahteva povratno informacijo v roku 48 ur. Gre za lažno sporočilo, ki s slovensko policijo in Europolom nima nobene povezave. "Če ste prejeli takšno elektronsko sporočilo, vam svetujemo, da se nanj ne odzivate oziroma ga izbrišete iz elektronskega predala, pošiljatelja pa blokirate," sporočajo s Policijske uprave Murska Sobota.
Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Gornja Radgona.
kronika pu-ms