vestnik

V Lastomercih dimniški požar, pri Razkrižju zdrs prikolice vlačilca

Vestnik, 3. 12. 2020
Darko Makovec/FB Radarji v Pomurju
Pri Razkrižju je zdrsnila prikolica vlačilca.
Črna kronika

V Pomurju sta se včeraj zgodili dve prometni nesreči, ena se je končala z lažjimi telesnimi poškodbami, druga z materialno škodo. Policisti so obravnavali še poškodbo vozila na parkirnem prostoru, tri primere povoženja divjadi, dve kaznivi dejanji, dve kršitvi javnega reda in dimniški požar.

Na področju kriminalitete so radgonski policisti obravnavali goljufijo, soboški pa kaznivo dejanje nasilje v družini. Osumljenemu je bila izrečena tudi prepoved približevanja.

Javni red je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Policisti so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli še osebni avtomobil.

V sredo popoldan je po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje pri Razkrižju prikolica vlačilca zdrsnila s cestišča. Posredovali so ljutomerski gasilci, ki so kamion izvlekli nazaj na cestišče.

Lastomerci, dimniški požar
PGD Gornja Radgona
Dimniški požar v Lastomercih.

Ob 20.37 pa so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Lastomercih. Gasilci PGD Spodnja Ščavnica, Zbigovci in Gornja Radgona so počakali, da so saje dogorele, očistili peč, s termovizijsko kamero pregledali objekt in okolico ter z avtolestvijo pregledali streho. Na kraju je bil tudi dežurni dimnikar. 

pums kronika-pomurskih-policistov