vestnik

V Ljutomeru vozilo pristalo v Ščavnici, v Rakičanu gorelo seno, v Bunčanih pes ugriznil kolesarja

Vestnik.si, 11. 8. 2023
Radio Maxi
Trčili sta dve vozili, eno je pristalo v reki Ščavnici.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, štiri primere povoženja divjadi, eno kršitev javnega reda in miru, ugriz psa ter poškodbo vozila na parkirišču.

V dveh prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, v dveh nesrečah sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Ena nesreča se je zgodila v Žepovcih, kjer je voznica električnega kolesa padla po vozišču, druga v Ljutomeru zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, sta vozili trčili v Razlagovi ulici, eno pa je pristalo v reki Ščavnici. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe ter nudili pomoč policiji in izvlekli vozilo iz reke. 



Na področju kriminalitete so policisti obravnavali spletno goljufijo, poslovno goljufijo in goljufijo pri točenju goriva. Javni red in in mir je bil kršen v zasebnem prostoru. Kršitelj je še pred prihodom policistov s kršitvijo prenehal.

Policisti so v zadnjem mesecu prejeli že deseto prijavo ugriza psa. Včeraj je v Bunčanih pes ugriznil mimo vozečega kolesarja. Lastnike psov policisti zato pozivajo, da poskrbijo za svoje pse tako, da ne ogrožajo drugih ljudi.

V Rakičanu je sinoči občanka v gospodarskem objektu, v katerem je bila shranjena večja količina sena, opazila dim. Lastnik je pred prihodom gasilcev del sena spravil iz objekta, gasilci PGD Rakičan pa so seno razkopali ter zalili z vodo. 

pums kronika-pomurskih-policistov