vestnik

V Murski Soboti padel vinjen kolesar, v Noršincih voznica nepravilno prehitevala in povzročila nesrečo

Vestnik.si, 2. 3. 2024
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru ter tri povoženja divjadi.

V prometnih nesrečah v Logarovcih in Žihlavi je nastala zgolj gmotna škoda. V nesreči v Murski Soboti je kolesar, ki je vozil pod vplivom alkohola, padel po vozišču in se lažje poškodoval. V Noršincih pri Ljutomeru pa je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja povzročila nesrečo med kmetijskim traktorjem in tovornim vozilom. Voznik in sopotnica v traktorju sta se pri tem lažje poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje grožnje v Lendavi, goljufijo v Gornji Radgoni, tatvino denarnice v Murski Soboti, poškodovanje tuje stvari v Kovačevcih in tatvino goriva v Grabonošu.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Zoper kršitelja, ki sta kraj zapustila pred prihodom policije, sledi plačilni nalog.

V naseljih, kjer so pločniki, prehodi za pešce in javna razsvetljava, so pešci v prometu manj ogroženi. Izven naselij pa je potrebno biti bolj previden. Pešcem zato svetujemo, da izven naselij hodijo ob levem robu vozišča v smeri hoje in da nosijo svetla oblačila oziroma odsevne predmete, vozniki pa prilagodite hitrost svojega vozila in vozite po sredini voznega pasu, opozarjajo na Policijski upravi Murska Sobota. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Gornja Radgona.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms