vestnik

V nesreči, ki jo je zakrivil vinjen voznik, poškodovan sopotnik

Vestnik.si, 17. 12. 2022
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali devet prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe lažje telesno poškodovale, tri kazniva dejanja, pet kršitev javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so ljutomerski policisti obravnavali neplačevanje preživnine, lendavski kaznivo dejanje Opravljanja in soboški nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.



Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V Kraščih se je ponoči, okoli ene ure zjutraj, zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, kjer se je osebni avtomobil prevrnil na streho. V avtomobilu se je sopotnik lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu. Kraj dogodka so zavarovali in razsvetljevali gasilci PGD Murska Sobota, ki so tudi odklopili akumulator, usmerjali promet in nudili pomoč reševalcem.


Nesreča se je zgodila tudi na pomurski avtocesti na relaciji Turnišče-Dolga vas. Osebno vozilo je zdrsnilo s cestišča in pristalo na strehi. Kraj dogodka so zavarovali soboški in lendavski gasilci, poškodovanih ni bilo.

pums kronika-pomurskih-policistov