vestnik

V slovenskem nogometnem klubu žalujejo za Alenko

D.K., 11. 6. 2024
Nk Jarenina
Alenka Babšek.
Črna kronika

Iz Nogometnega kluba Jarenina so sporočili žalostno vest, da jih je po hudi bolezni zapustila dolgoletna strokovna sodelavka. Od Alenke Babšek pa se na družbenih omrežjih poslavljajo tudi številni njeni prijatelji.

"Ko smo se prebudili v jasno in sončno sobotno jutro in si oddahnili od preteklih deževnih dni, nihče od nas ni pomislil, da se bo nad zeleno travo našega igrišča, že v dopoldanskem času, zgrnil nov črni oblak. Izvedeli smo, da se je poslovila naša dolgoletna strokovna sodelavka, Alenka Babšek," so zapisali na Facebook strani Nogometnega kluba Jarenina.

"Ko je leta 2001 v klub, na trening pripeljala svoja sinova, se ni zavedala, kako močno se bo njeno življenje nadalje prepletalo z NK Jarenina. V letih od takrat je postala nepogrešljivi član kluba. Strokovno usposobljeno medicinsko osebje je eden od kriterijev, ki je klubu omogočal tekmovati v 1. in 2. slovenski ligi. In brez nje bi bilo to težko. Fizioterapija je bila njena ljubezen. Z njo se je razdajala za naš klub, z njo poskrbela za naše fante. V času delovanja v klubu je bila tudi članica nadzornega odbora. Ko je leta 2022 prenehala aktivno sodelovati v klubu po svoji strokovni plati, je ostala zvesta navijačica. Pri vseh večjih uspehih kluba je bila prisotna. Skozi leta je v spoštljivem, lepem in dragem spominu ostala generacijam uspešnih fantov in srečnih otrok," so v čustveni objavi navedli v klubu.

"Draga Alenka, tudi v njihovem imenu se s hvaležnostjo in globokim spoštovanjem poslavljamo od tebe. Hvala za vse. Sinovoma Žanu in Aljažu ter ostalim sorodnikom izrekamo globoko in iskreno sožalje," so sklenili in ob tem sporočili, da bodo Alenko, ki jih je štela le 56, pospremili na zadnjo pot v četrtek, 13. junija 2024, ob 15. uri na pokopališču v Šentilju.

"Draga Alenka, nikoli se ti nisem prav zahvalil v imenu mojih soigralcev in sebe, da sem te imel možnost spoznati, te imeti v timu kot fizioterapevtko in da si bila del tistega nepozabnega obdobja, ko smo bili skupaj najboljši. Hvala za vse sanirane poškodbe in čas, ko si nas krpala po treningih. Hvala za pogovore, ko smo bili obupani in nismo vedeli, če bomo lahko v soboto stopili na igrišče. Vedno si rekla: "bom porihtala". Ohranil te bom res v najlepšem spominu. Sedaj pa počivaj, ker nekoč boš spet imela delo z nami. Vedno tvoja ekipa. Sožalje vsem, ki so jo imeli radi," je le eden od čustvenih komentarjev, ki ga je pod objavo kluba zapisal Oliver Čepek.