vestnik

V Turnišču je gorelo. Škode za deset tisoč evrov

Vestnik.si, 7. 4. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se končali z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, dva požara, šest primerov povoženja divjadi, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru in zasegli so osebni avtomobil.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlom v trgovino, poškodovanje tuje stvari, tatvino drevesa iz gozda in žaljivo obdolžitev. Zasegli so tudi bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V Zbigovcih je zaradi dotrajanega dimnika prišlo do tlenja tramu. Požar so pogasili domači gasilci, v dogodku pa je nastalo za okoli tisoč evrov škode. Gorelo je tudi v Turnišču v kurilnici stanovanjske hiše. Kot pravijo policisti, je vzrok zaenkrat neznan. Požar so pogasili turniški gasilci, nastalo pa je za deset tisoč evrov škode. Uprava za zaščito in reševanje je še sporočila, da je požar zajel kurilno peč, dim pa se je razširil po vsej kleti. Za lastnika, ki se je nadihal dima, so poskrbeli reševalci. 

pums kronika-pomurskih-policistov