vestnik

Ne le nogometaši, derbije imajo tudi policisti: V Mariboru poškodovan policist, soboški policisti pa so imeli delo s Terror Boysi

ABE, MŠ, 10. 4. 2022
Jure Zauneker
Sobotna tekma med Beltinci in Gorico (0 : 4) je imela tretji polčas.
Črna kronika

Sobotni nogometni derbi v Ljudskem vrtu, ki ga je na zelenici z 1 : 0 dobil Maribor, je imel tudi stransko dogajanje. Kot so danes sporočili iz mariborske policijske uprave, so imeli policisti precej dela, eden od policistov pa je z lažjimi poškodbami končal v bolnišnici. Tekma tveganja je bila včeraj tudi v Beltincih. Na obeh tekmah so za varovanje skrbeli tudi pomurski policisti.

Sobotna tekma med Beltinci in Gorico (0 : 4) je imela tretji polčas. Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so po naših podatkih spet imeli precej opravka z navijači Gorice, navijaško skupino Terror Boys. To za policiste ni novost, že večkrat smo na Vestnik.si poročali o incidentih navijaške skupine iz Nove Gorice. Suzana Rauš, tiskovna predstavnica murskosoboške PU, je za Vestnik.si več informacij napovedala za jutri.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, gorica
Jure Zauneker
ND Beltinci in Gorica.

Tekmo v Beltincih je, kot nam je povedal predsednik beltinskega kluba Janez Breznik, organizirano spremljalo kakih deset pristašev Gorice, ki so med tekmo prižgali bakle, ki jih niso metali na igrišče. Tekmo med Beltinci in Gorico so si ogledali tudi nekateri pripadniki navijaške skupine Black Gringosi, navijači Mure iz Murske Sobote, vendar zaradi varovanja na tekmi niso prišli v stik z goriškimi navijači. Po tekmi so goriški navijači v spremstvu policije mirno zapustili beltinski športni park, je za Vestnik.si še povedal Breznik.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, gorica
Jure Zauneker
Sobotna tekma med Beltinci in Gorico (0 : 4) je imela tretji polčas.

Pomurski policisti – pripadniki posebne enote, ki so bili vpoklicani tudi v Beltincih – so sodelovali tudi pri varovanju tekme 1. SNL med Mariborom in Olimpijo. Med kršitvami obeh skupin organiziranih navijačev, po ocenah policije si je tekmo ogledalo 500 mariborskih Viol ter 300 ljubljanskih navijačev Green Dragons, so izpostavili plačilne naloge za deseterico kršiteljev, zoper enega pa so podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, poroča STA. Zaradi neustreznega zagotavljanja ukrepov na javni prireditvi bodo na policiji organizatorju tekme izdali odločbo o prekršku v hitrem postopku. Na policiji so kot najhujši izgred izpostavili napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Neposredno po koncu tekme je eden od navijačev vrgel panel prenosne kovinske ograje v policista posebne policijske enote ter ga ob tem lažje telesno poškodoval. Policista so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, osumljenca pa so prijeli in pridržali ter ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, so sporočili iz mariborske policije.

Kot je znano, policisti lahko nasilnim skupinam preprečijo dostop do športne prireditve, tistim navijačem, ki so bili v preteklosti že kaznovani zaradi kršitev na tekmah, pa lahko prepovejo ogled športne prireditve. Policisti lahko izrečejo prepoved udeležbe na športni prireditvi obiskovalcem, ki jih zalotijo pri kršenju javnega reda in miru ter za katere obstoji verjetnost, da bodo kršitev ponovili. Če kaznovani navijač vseeno pride na tekmo, ga čakata globa in odredba, da jo mora nemudoma zapustiti, policist pa bo navijača lahko pridržal do konca tekme. Posamezniku, proti kateremu bo policija zaradi neupoštevanja prepovedi udeležbe na športnem dogodku posredovala dvakrat, lahko preiskovalni sodnik odredi javljanje na policijski postaji ob začetku nadaljnjih prireditev. Policija lahko izreče tudi prekinitev potovanja ali prepoved dostopa do tekme tistemu, ki bo že med potjo razgrajal.

Jure Zauneker
Sobotna tekma med Beltinci in Gorico (0 : 4) je imela tretji polčas.
nogomet kronika