vestnik

(VLOM V ŽUPNIŠČE) Policija potrdila krajo pištole in nabojev

Vestnik.si, 2. 8. 2023
Damjana Nemeš
Vlomili so v župnijski urad v Dolencih.
Črna kronika

Neznani storilec je povzročil škodo v višini 1500 evrov.

Za zdaj še neznani storilec je v nedeljo v dopoldanskih urah izkoristil odsotnost tamkajšnjega župnika Viljema Hribernika in vlomil v župnijski urad v Dolencih. V času vloma je potekalo tudi proščenje pri sveti Ani v Boreči, kjer je Hribernik somaševal, zato je storilec dobro izkoristil priložnost, ko je bila večina domačinov na proščenju ali pa so pripravljali vse za sveto mašo na prostem v Šalovcih.

Ob prihodu domov, župnik ni opazil nič neobičajnega, dokler ni vstavil ključa v ključavnico. Začudilo ga je dejstvo, da so bila vrata dvakrat zaklenjena, medtem ko on vedno vrata zaklene le enkrat. Ob tem omeni, da je nekdo moral priti do ključev, da je lahko vsaj navidezno zakril svoje dejanje. Ko je vstopil v prostore, je takoj opazil, da je pritrjen sef iztrgan, s čimer mu je bila povzročena še dodatna škoda, saj je mesto, kjer se je nahajal sef, sedaj poškodovano. Storilec, po njegovi oceni je namreč storilec moral biti en, se ni ustavil pri enem sefu, vlomil je tudi v drugega. 

16ea465ae97c189654a9e5a5f83cad97
Foto Zauneker
Župnika Viljema Hribernika v času vlomila ni bilo doma.

Igor Kavaš, vodja službe direktorja Policijske uprave Murska Sobota, je potrdil, da je bilo vlomljeno v prostore župnijskega urada na območju Policijske postaje Gornji Petrovci. Odtujeni so bili denar, pištola in pripadajoči naboji. Da so mu ukradli pištolo, nam je povedal tudi Viljem Hribernik in dodal, da ima za pištolo pridobljena vsa dovoljenja in opravljene izpite.


Neznani storilec je povzročil škodo v višini 1500 evrov, policija pa o njem še zbira obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu Kazenskega zakonika, za kar je zagrožena kazen od enega do petih let zapora.

vlom viljem-hribernik župnijski-urad dolenci