vestnik

Vlomilci na delu v Beltincih in na Vaneči. Tudi včeraj prijetih več tujcev

Vestnik.si, 29. 9. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirišču, povoženje divjadi in prijeli so osem tujcev pri nedovoljenem prehodu notranje meje Evropske unije.

V vseh prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, povzročitelju nesreče v Rakičanu, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji in pod vplivom alkohola, je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. 



Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino goriva v Dolnjem Lakošu in vloma v hiši na Vaneči in v Beltincih. Javni red in mir je bil obakrat kršen v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.


V Vanči vasi in Lokavcih sta dve osebi kršili izrečen ukrep prepovedi približevanja, zato so policisti zoper njiju ustrezno ukrepali in tako zaščitili žrtvi nasilja v družini. Opolnoči so policisti na relaciji Pince - Lendava izsledili in prijeli osem tujcev, ki so na
nezakonit način prečkali notranjo mejo Evropske unije, od tega tri državljane Indije, tri Šrilanke in dva Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato bodo po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

pums kronika-pomurskih-policistov