vestnik

Voznik prehiteval kolono, trčil v vozilo in se večkrat prevrnil

Vestnik.si, 23. 11. 2022
PGD Murska Sobota
Prometna nesreča pred naseljem Rankovci.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali sedem prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba hudo telesno poškodovala, pet kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi, pridržali so dve osebi in prijeli tujca, ki je drugim tujcem pomagal pri nedovoljenem prehodu državne meje.

Okoli 13.45 je voznik osebnega avtomobila izven naselja Krajna, med prehitevanjem kolone, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prehitevani osebni avtomobil. Po trčenju je z avtomobilom zapeljal na bližnjo njivo, kjer se je z avtomobilom večkrat prevrnil. Pri trčenju in prevračanju se je voznik hudo telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico.Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino delov s tovornega vozila, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, tatvino goriva na bencinskem servisu, ponarejanje listin in grožnjo. V Stročji vasi je bil ob 21.45 ustavljen voznik kombija. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v notranjosti kombija prevažal 16 tujcev, ki jim je v našo državo pomagal pri nedovoljenem vstopu.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju. Ker se kršitelj kljub intervenciji policistov ni hotel pomirit je bil pridržan. Pridržan je bil tudi voznik osebnega avtomobila, ki je pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo in odklonil strokovni pregled.

pums kronika-pomurskih-policistov
Kaj zdaj berejo drugi