vestnik

Voznik na prehodu za pešce trčil v otroka

Vestnik.si, 17. 4. 2024
Bobo
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklih 24 urah obravnavali šest primerov kaznivih dejanj, dva požara, eno nesrečo pri delu in dva dogodka, kjer sta se osebi lahko telesno poškodovali. Obravnavali so še dve prometni nesreči, dva primera kršitve javnega reda in miru, štiri primere poškodb vozil s strani divjadi ter zasegli en osebni avtomobil

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali en primer kaznivega dejanja nasilja v družini, storilcu so izrekli ukrep prepovedi približevanja. Obravnavali so še primer povzročitve lahke telesne poškodbe pri pretepu, primer kaznivega dejanja zatajitve, spletne prevare, tatvine goriva, tatvine artiklov iz trgovine, en požar na tovornem vozilu, en požar v podjetju, nesrečo pri delu ter dva dogodka, kjer je ena oseba padla z lestve, ena oseba pa je padla pri hoji po stopnišču. Obe osebi sta se pri tem lažje telesno poškodovali.

mlinopek, požar, peč
PGD Murska Sobota
Obravnavali so tudi požar v Mlinopeku.


Na področju prometne varnosti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Do prometne nesreče je prišlo v bližini osnovne šole, pri ogledu pa so policisti ugotovili, da je voznik osebnega vozila trčil v otroka, ki je pravilno prečkal vozišče po prehodu za pešce. Otrok je zaradi trčenja dobil lažjo telesno poškodbo. Pri tem policisti opozarjajo vse voznike, da so v bližini šol in vrtcev še posebno pozorni na hitrost vožnje, da z njo ne ogrožajo šibkejših udeležencev, kot so pešci in kolesarji.

Obravnavali so še prometno nesrečo, v kateri je nastala materialna škoda in štiri primere povoženja divjadi. Zasegli so tudi en osebni avtomobil zaradi vožnje vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir je bil kršen v dveh primerih in sicer v zasebnih prostorih, kršitelji pa so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Gornja Radgona.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms