vestnik

Z 2,5 promila zapeljal vzvratno, trčil v drugo vozilo, nato pa pobegnil

Vestnik.si, 21. 7. 2023
Jure Kljajić
Policisti so voznika izsledili.
Črna kronika

V četrtek v Pomurju dva primera vzvratne vožnje.

Na avtocesti, pri izvozi Turnišče so v četrtek okoli 14. ure policisti zaustavili državljana Romunije, ki je vozil vzvratno in brez vinjete. Vozniku je bila izrečena globa. 



Včeraj malo po 18. uri v Murski Soboti pa je voznik osebnega avtomobila v križišču, ko je na semaforju gorela rdeča luč, zapeljal vzvratno in z zadnjim delom vozila trčil v prednji del drugega vozila. Po trčenju se je neznani voznik odpeljal s kraja prometne nesreče, policisti pa so ga pozneje izsledili. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,27 mg/l v litru izdihanega zraka. "Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in podan bo obdolžilni predlog," je sporočila tiskovna predstavnica pomurskih policistov Suzana Rauš. 

Dodala je, da Zakon o pravilih cestnega prometa v 43. členu določa, da je vzvratna vožnja prepovedana, kadar bi voznik s tako vožnjo lahko ogrozil drugega udeleženca cestnega prometa ali premoženje, zlasti pa na nepreglednem ali zoženem delu ceste, na delu ceste, kjer je prepovedana ustavitev, na prehodu ceste čez železniško progo, v predoru, galeriji ali na mostu, ob zmanjšani vidljivosti ali pri prehajanju z neprednostne na prednostno cesto. "Zato s takim nevarnim in neodgovornim ravnanjem nikar ne ogrožajte sebe in ostalih v prometu," je pozvala. 

pums vzvratna-vožnja murska-sobota avtocesta