vestnik

Z migranti v brajde

ABE, 29. 11. 2019
Nataša Juhnov
Policisti na območju Razkrižja patruljirajo tudi peš.
Črna kronika

Ljutomerski policisti so obravnavali nov primer tihotapljenja ilegalnih prebežnikov.

S Policijske uprave (PU) Murska Sobota poročajo o 59-letnemu Turku, ki je tihotapil rojake. Kot so sporočili s PU Murska Sobota, sta policista Policijske postaje Ljutomer pri opravljanju nalog varovanja državne meje včeraj ob 14. uri na Razkrižju ustavljala vozilo znamke Mercedes, avstrijskih registrskih oznak. Voznik, ki je bil v avtomobilu, pa na znake policistov ni ustavil in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval z vožnjo.

abc86d8810bffa295e38610b54374ba1
Štefan Abraham
Tihotapec je povzročil tudi prometno nesrečo. Slika je simbolična.

V Razkrižju je nato zapeljal s ceste in trčil v žično ograjo ter brajde. Na kraju je bilo prijetih več oseb, z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja je bilo nato ugotovljeno, da je 59-letni državljan Turčije v vozilu nezakonito prevažal štiri rojake. S PU Murska Sobota so še sporočili, da bodo tihotapca zato privedli k preiskovalnemu sodniku, vsi postopki s tujci pa še niso zaključeni. Policisti so Turku za povzročitev prometne nesreče, v kateri je nastalo za 800 evrov materialne škode, izrekli globo.

Včeraj so ljutomerski policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli še pet državljanov Afganistana in dva državljana Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni, so še sporočili s PU Murska Sobota.

meja policija tujci