vestnik

Z neregistriranim avtomobilom in pod vplivom alkohola trčila v vozilo

Vestnik.si, 8. 5. 2024
PGD Ljutomer
Prometna nesreča.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, pet primerov povoženja divjadi in en zaseg vozila.

V dveh prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, v treh nesrečah pa so se udeleženci lažje poškodovali. Voznica neregistriranega osebnega avtomobila je izven naselja Stara nova vas zapeljala na levo in trčila v nasproti vozeče vozilo, v katerem se je lažje poškodovala voznica. Povzročiteljica prometne nesreče pa je vozila tudi pod vplivom alkohola. V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kolesarja, kateri se je pri tem lažje poškodoval. V Kupšincih pa je voznik štirikolesnika zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča v jarek in se pri tem prav tako lažje poškodoval.



Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu v Stari novi vasi, ponarejanje listin v Murski Soboti, goljufijo v Kocjanu in tatvini v Moravskih Toplicah ter Murski Soboti.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob prihodu policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Policisti so v Murski Soboti pri kontroli prometa ugotovili, da voznica osebnega avtomobila ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato ji je bilo vozilo zaseženo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Lendava.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms