vestnik

Zgodili so se trije vlomi, policisti prijeli tudi več tujcev

Vestnik.si, 28. 7. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, deset kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, tri poškodbe vozil na parkirišču, štiri povoženja divjadi, poleg tega so prijeli deset ilegalnih pribežnikov, zasegli eno vozilo in odredili eno pridržanje.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine v bencinskih servisih, tatvino delov iz delovnega stroja, namerno poškodovanje vozila, ponarejanje denarja, zatajitev ter tri vlome, in sicer v gradbeni kontejner na območju Murske Sobote, v poslovni prostor v Lendavi ter bencinski servis v Svetem Juriju.


Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Policisti so na območju Dolge vasi prijeli štiri državljane Pakistana in štiri državljane Indije, ki so na nedovoljen način prečkali notranjo mejo Evropske unije, na območju Lendave pa še po enega državljana Pakistana in Indije. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

V Gornji Radgoni je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. V Negovi je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da je včeraj popoldan zagorelo strnišče na polju v Rakičanu. Požar na površini enega hektarja so pogasili gasilci PGD Rakičan in PGD Murska Sobota. 

pums kronika-pomurskih-policistov