vestnik

Znan vzrok smrti ukrajinskega voznika, ki je življenje izgubil na pomurski avtocesti

Vestnik.si, 26. 2. 2024
Vestnik.si
Na pomurski avtocesti se je prevrnilo tovorno vozilo tujih registrskih oznak.
Črna kronika

Voznik je umrl naravne smrti.

17. januarja se je na pomurski avtocesti na relaciji Vučja vas - Dragotinci zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 52-letni državljan Ukrajine, ki je vozil skupino vozil sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila in polpriklopnika. Voznik je zapeljal na desno bankino, nato pa spet nazaj na vozišče. Po izvedenem manevru se je tovorno vozilo prevrnilo na bok in ob tem prebilo varnostno ograjo med smernima voziščema, tovor pa se je razsipal po vozišču. Kljub nudeni zdravniški pomoči je voznik na kraju dogodka umrl. 

Na podlagi obvestila patologije Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je bilo ugotovljeno, da je 52-letni voznik umrl naravne smrti in ne zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči.

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da bodo prometno nesrečo zaključili kot dogodek s poročilom na Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota.

Prometna nesreča je ponovno v ospredje postavila problematiko pomurske avtoceste, kjer kljub pravilni razporeditvi ni dovolj prostora za intervencijska vozila. Več o težavah, s katerimi so se spopadale reševalne službe, si lahko preberete TU

PGD Ljutomer
Gospodarsko vozilo s cerado je stalo vzporedno s tovornim vozilom, zato se gasilci niso mogli prebiti skozi.
pu-ms smrt prometna-nesreča pomurska-avtocesta