vestnik

Znanih je več podrobnosti današnje smrtne prometne nesreče

I. B., 15. 2. 2023
Jure Zauneker
Prometna nesreča na pomurski avtocesti.
Črna kronika

Samostojni policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Murska Sobota Srečko Šteiner je pojasnil okoliščine prometne nesreče, ki se je v jutranjih urah zgodila na pomurski avtocesti.

Policisti so bili danes ob 6.23 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na pomurski avtocesti iz smeri Grabonoša proti Murski Soboti. Z ogledom so ugotovili, da je do nesreče prišlo, ker je voznik kombiniranega vozila s prednjim delom trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je vozilo pred njim. "Po pregledu in zbranih obvestilih smo ugotovili, da je voznik tovornega vozila že na razdalji 36 kilometrov vozil z zmanjšano hitrostjo in prižganimi štirimi utripalkami, kar je po vsej verjetnosti imelo vzrok, da je med voziloma prišlo do trka," tako Šteiner. Nesrečo je povzročil 60-letni državljan Madžarske, življenje pa je izgubil 36-letni slovenski državljan. Ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in dežurna tožilka, policisti pa bodo zoper voznika tovornega vozila podali kazensko ovadbo. 

pomurska-avtocesta, prometna-nesreča, tovorno-vozilo
Jure Zauneker
Prometna nesreča na pomurski avtocesti.

Šteiner je še dodal, da so policisti na pomurski avtocesti od leta 2009, ko je bila ta odprta, do včeraj obravnavali 667 nesreč. V teh je 11 ljudi umrlo, 20 jih je bilo hudo telesno poškodovanih. V letošnjem letu je na pomurskih cestah umrlo pet ljudi, v enakem obdobju lani ni bilo žrtev. Policisti  vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo, da vozite previdno ter zbrano in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti. Posebna  pozornost   naj  bo  namenjena  pešcem,  kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.

prometna-nesreča okoliščine