vestnik

Disko legende se po štirih desetletjih vračajo na oder kot abbatarji

Vestnik, 4. 9. 2021
Twitter
Člani ABBE so morali nastopiti na odru, kot bi šlo zares
Popularno

Legendarna švedska pop skupina Abba se po štirih desetletjih vrača na oder, pred dnevi je oboževalce razveselila z najavo novega studijskega albuma Abba Voyage, ki naj bi izšel 5. novembra. Skupina pa za drugo leto napoveduje prav posebne koncerte.

»Najprej sta bili le dve skladbi. Nato smo si rekli, da bi jih mogoče lahko posneli še nekaj,« je na tiskovni konferenci pred dnevi povedal Benny Andersson. Na koncu so posneli cel album, dve pa so premierno predstavili na tiskovni konferenci. 

Prva I Still Have Faith In You, klavirska balada, po njihovih besedah ponazarja vez, ki si jo delijo štirje člani skupine. Ko je Benny zaigral melodijo, sem vedel, da mora biti o nas," je dejal Björn Ulvaeus."Gre za to, da se zavedamo, da je nepredstavljivo biti tukaj, kjer smo. Tega si ne bi mogli niti zamisliti, da bi po 40 letih izdali album in bili še vedno najboljši prijatelji ter še vedno uživali v družbi drug drugega ter imeli popolno zvestobo. Kdo je to doživel? Nihče." 

Druga pesem Don't Shut Me Down pa je melodrama v slogu Abbine klasike The Day Before You Came.

Obe pesmi je skupina uvrstila na nov album Abba Voyage, ki bo izšel 5. novembra. Je pa skupina napovedala tudi serijo prav posebnih koncertov, saj bodo člani nastopali kot hologrami. Kot abbatarji. S posebno tehnologijo so namreč morali posneti svoje gibanje. Člani Abbe so celoten koncert odpeli in odplesali v posebnih oblekah s senzorji, snemalo pa jih je 160 kamer. »To ne bo koncert štirih ljudi, ki se pretvarjajo, da so Abba. To bo dejansko koncert članov zasebne Abba,« je napovedal Ludvig Andersson, producent. 

Cena najcenejše vstopnice se bo začela pri 21 funtih (približno 24 evrov), prvi koncert pa je napovedan za 27. maja. 

Reuters
abba abbatarji hologram