vestnik

To se bo v veselem decembru dogajalo v Gornji Radgoni

M. Ha., 8. 12. 2022
Daniel Vidonja
Praznične luči krasijo Partizansko cesto.
Popularno

Praznične okrasitve je letos manj

Tudi v Gornji Radgoni so že zakorakali v veseli december. Praznično dogajanje se je pričelo 1. decembra z otroško predstavo Jelkin čudež v Domu kulture, nadaljevalo pa se bo z različnimi dogodki na različnih lokacijah vse do 26. decembra.

Minuli vikend so v Domu starejših občanov Gornja Radgona pripravili Miklavžev koncert, v Domu kulture so odprli fotografsko razstavo V zlatem rezu 2022, v muzeju Špital so izvedli božično-novoletne delavnice, v Mladinskem centru pa je nastopila skupina Nikki Louder.

Praznično dogajanje se bo nadaljevalo ta petek, ko bo v Špitalu božično-novoletni koncert Zasebne glasbene šole (ZGŠ) Maestro, v Mladinskem centru pa bodo vrteli film Trikotnik žalosti.  Od torka, 13., do četrtka, 15. decembra, bo potekalo 7. Pravljično mesto na Trgu svobode, kjer se bodo vsak dan predstavili zavodi in društva (Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona, ZGŠ Maestro, Folklorna skupina Gornja Radgona, Violinke, Osnovna šola Gornja Radgona, Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona z Društvom Radgonski oder, OŠ dr. Antona Trstenjaka in Zavod Kultprotur). V četrtek bodo Pravljično mesto zaključili s koncertom Omarja Naberja. Vsak dan bo ob 17. uri prizorišče obiskal božiček, na stojnicah ob prizorišču pa bo bogata praznična in kulinarična ponudba.

V petek, 16. decembra, bo v Špitalu Petkov poetični večer, na katerem bodo gostili Pina Pograjca, v nedeljo, 18. decembra, pa bo v Domu kulture otroška predstava Božiček potrebuje pomoč. Praznično dogajanje se bo zaključilo 23. decembra s petkovo poslušalnico Alternativni božič v Mladinskem centru in božično-novoletnim koncertom pod taktirko Pihalnega orkestra Gornja Radgona v ponedeljek, 26. decembra, v Domu kulture.
Kot so sporočili z Občine Gornja Radgona, so poskrbeli tudi za praznično okrasitev ulic, vendar je ta izvedena v manjšem obsegu kot običajno. V mestu Gornja Radgona je praznično okrašena javna razsvetljava po celotni Partizanski cesti, smrečice pri cerkvi svetega Petra ter pri nekdanji avtobusni postaji, prav tako pa je v minimalnem obsegu okrašena javna razsvetljava in smrečica v Negovi. Drsališča letos v Gornji Radgoni ne bodo postavili.
gornja-radgona veseli-december