V glavni vlogi je bila Prekmurka Blanka Erniša, ki je k sodelovanju povabila še sotekmovalca Dano Ilić in Domna Beribaka.
Za goste so pripravili večhodni meni, sestavljen iz pozdrava s kuhinje, predjedi, glavne jedi in sladice. Obiskovalci Otoka ljubezni v Ižakovcih so lahko že dopoldan spremljali pripravo jedi, nekateri so priložnost izkoristili tudi za fotografije s kuharji oziroma tekmovalci ter za izmenjavo kakšnih besed.
Erniševa nam je povedala, da se je v oddaji dobro razumela z vsemi sotekmovalci, v Ižakovce pa je povabila Domna in Dano, s katerima je že sodelovala pri nekaterih dogodkih. Po končani oddaji so se namreč odločili pridobivati nove izkušnje s kuhanjem za večje skupine in na dogodkih, za nabiranje dodatnih znanj, nato pa se bodo verjetno usmerili vsak v svojo želeno smer. Med drugim so bili kuharji po snemanju oddaje zadolženi za 'catering' za francosko ambasado v Rovinju. "Ko prideš iz oddaje, je v realnem življenju kuhanje nekaj povsem drugega kot v tekmovanju. Nismo profesionalci in ni tako enostavno iz domače kuhinje preiti v kuho za večje skupine," tako Blanka Erniša.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(Dogodki) Kam v Pomurju za noč čarovnic?
Noč z 31. oktobra na 1. november je znana kot noč čarovnic. V naši regiji se bo ob tem zvrstilo kar nekaj dogodkov.
Na sobotnem dogodku so kuhali za okoli 70 ljudi, odločili pa so se, da jim na krožnikih postrežejo z nekaterimi podobnimi jedmi, kot so jih pripravljali tudi v MasterChefu. Zaradi lokacije, ki je obdana z gozdom in bližino reke, so se odločili za divjačinsko meso in sestavine, ki se najdejo v lokalnem okolju.
Delo so si razdelili, vsak je na svoji postaji opravljal zadane naloge. Erniševa je še dodala, da jim je pri pripravi pomagala prijateljica Silvika.
Vsi trije po končanem šovu prejemajo številne pozitivne odzive in želijo izkoristiti povabila, ki jih dobijo za sodelovanje. Prekmurka nam je še izdala, da jo v njen lokal v Murski Soboti pogosto pridejo iskat turisti, vsi gostje pa sprašujejo, kdaj bodo lahko tam naročili tudi hrano. "Letos se želim čim več naučiti in pridobiti nove ideje, naslednje leto pa se bom podala v kulinarično zgodbo. Zaradi vseh odzivov imam po tem še večjo željo," nam je povedala.
To je meni
Za pozdrav iz kuhinje so gostje dobili profiterol, polnjen s piščančjo pašteto z gobami, okisano šalotko in prah jurčkov, topla predjed je bila goveja juha na moderen način z raviolom, ki je bil polnjen z mladim govejim mesom, mlado čebulo in peno hrena. Za glavno jed so se odločili pripraviti jelenov hrbet v zeliščni skorjici v omaki refoška in brusnic, kremo muškatne buče z bučnim oljem, popečeno polento in julien zelenjavo. Sladica pa je bila v znamenju lokalnosti, posladkali so se z razstavljeno prekmursko gibanico. Poskrbljeno je bilo tudi za vinsko spremljavo.
Gostje so v skrbno pripravljenih jedeh lahko v prijetni senci uživali od 13. ure dalje.