Inšpektorji vodnika so obiskali številne gostinske obrate po Sloveniji, danes pa je sledila razglasitev najvišje ocenjenih restavracij in prejemnikov posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2022. Celoten nabor gostincev in gastronomskih zakladov bo znan v drugi polovici marca, ko izide vodnik, ki ga je partnersko podprla Slovenska turistična organizacija.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(V premislek) Pomembno je, kako živimo zdaj - ker za jutri nihče ne jamči
Kako je pravično, da nas trenutek slabosti, morda niti ne naš, stane vsega?
Nagrajenci po posameznih kategorijah
- najboljše restavracije, prejemnice štirih kap: Restavracija Grič, Restavracija Mak, Restavracija Pavus, Restavracija Strelec, Gostilna Pri Lojzetu, Hiša Denk, Ošterija Debeluh in Hiša Franko.
- chef leta: Marko Pavčnik, Restavracija Pavus
- chef prihodnosti: Filip Matjaž, COB Portorož
- chef tradicije: Uroš Gorjanc, Gostilna Krištof
- mladi talent: Marko Magajne in Marko Vršič, oba iz Galerije okusov, Novo Celje
- najboljši sommelier: Gregor Kren, Hiša Fink
- najboljši POP: Hiša Polonka, Kobarid in Dvorni bar, Ljubljana
- najboljša slaščičarna: Zebra Patisseries, Ljubljana