vestnik

House arrest: Več dogodkov tudi v Pomurju

Damjana Nemeš, 30. 3. 2019
Tomaž Karlovčec Karli
Tadej Konkolič oz. Ted Funke se lahko pohvali s štirimi avtorskimi skladbami, glasbo pa je vrtel že v Miamiju. 
Popularno

DJ Harry in Ted Funke z združenimi močmi ustvarila niz glasbenih dogodkov, ki so se začeli v Murski Soboti. 

Tadej Hari in Tadej Konkolič, v glasbenem svetu znana kot DJ Harry in Ted Funke, sta združila moči in ustvarila niz dogodkov House arrest, ki so se začeli v Murski Soboti. Ideja za ustvarjanje lastnih glasbenih dogodkov je pri Tadeju Hariju zorela dalj časa, nato pa se je povezal z dolgoletnim prijateljem Tadejem Konkoličem. Obema je namreč blizu house glasba, ki jo na različnih dogodkih in v različnih klubih tudi vrtita, zato sta se dogovorila za sodelovanje.


Prvi v nizu za sedaj predvidenih štirih dogodkov v različnih krajih po Sloveniji je bil ravno v Murski Soboti, v lokalu Cubo. »Pred več kot dvema mesecema sva se s Tadejem usedla, predstavil sem mu idejo, in ko mi je dal svoj 'žegen' in mi zagotovil, da bo sodeloval kot DJ, sem začel pripravo dogodka,« je povedal Hari in dodal, da organizacija takšnih dogodkov ni mačji kašelj. »Lokali, v katerih bodo dogodki potekali, imajo sicer vse urejeno, zato s te plati ni težav. Večji problem je promocija oziroma je od nje vse odvisno.
Želeli smo namreč takšno promocijo, ki še ni bila uporabljena.«


Prvi dogodek House arrest je torej pod streho, odzivi nanj pa so bili zelo pozitivni. »Obiskovalci dogodka so bili zelo zadovoljni in navdušeni nad organizacijo ter izvedbo dogodka, vendar je bila to res ciljna skupina, ki posluša house glasbo. Problem je namreč, da tovrstna scena v Pomurju še ni zadosti razvita,« je še povedal.



Hari in Konkolič, ki sta niz dogodkov house glasbe začela v Pomurju, želita ta trend nadaljevati tudi v prihodnjih letih in se vsake toliko časa vrniti v našo regijo. »Najina želja je, da bi ti dogodki zaživeli in da bi lahko z njimi prispevala k dvigu ravni house glasbe tudi v Pomurju. To glasbo želiva s takšnimi dogodki približati tudi tistim, ki je sedaj morda ne poslušajo,« je povedal Hari, ki bo poleg Konkoliča rezident na dogodkih House arrest. »Seveda bodo povabljeni tudi drugi didžeji, da bo vse bolj raznoliko in blizu publiki,« je še dodal Hari.


tadej hari tadej konkolič house arrest pomurje glasba