Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kam v Pomurju po pomlad na krožniku?


I.B.
27. 3. 2019, 07.44
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Od petka, 29. marca, do 7. aprila boste lahko brbončice razvajali na Tednu restavracij. V pomladni kulinarični akciji bo sodelovalo tudi šest pomurskih gostiln. 

f263f8dc02db114c3b59f02e67fbf00c.jpeg
Arhiv Tedna Restavracij
Na krožnikih vas bo od 29. marca do 7. aprila pozdravila pomlad.
Teden restavracij, najbolj množično slovensko kulinarično akcijo, je v lanskem letu obiskalo čez 90 tisoč gostov. Tokrat bo svoje menije ponujalo 105 gostiln in restavracij, porušiti pa želijo rekord in privabiti 100 tisoč obiskovalcev. Cena najmanj trihodnega menija ostaja 19 evrov. Morajo pa chefi pri pripravi jedi upoštevati skupne poudarke. To so lokalno in ustvarjalno, ne le dobro, tudi lepo, prijazno do narave ter pozdrav iz kuhinje.
Katere pomurske gostilne sodelujejo v pomladnem Tednu restavracij?
- gostilna Zorko, Boreci
- gostilna Tramšek, Žerovinci
- gostilna Tonček, Beltinci
- gostilna Rajh, Bakovci
- gostilna Mencinger, Črešnjevci
- restavracija Kodila, Markišavci



Letošnja akcija pa prinaša tudi eno novost, in sicer vinsko spremljavo k menijem, vendar ob doplačilu. Selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger o tem pravi: "Želimo dvigniti kulturo pitja vin v naših gostilnah. Cilj ni piti več, temveč piti boljše. V Sloveniji imamo zelo dobre chefe, toda zelo malo dobrih vinskih svetovalcev. Naloga someljejev ne sme biti le izbrati primernih vin k hrani, temveč ta vina gostom tudi primerno postreči."

teden restavracij.jpeg
Arhiv Tedna Restavracij
Sodeluje šest pomurskih gostiln. 
cloud

Trenutno

11 °C

Oblačno

sobota, 10. 5

Delno oblačno

7 / 18 °C cloud-sun

nedelja, 11. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

ponedeljek, 12. 5

Deževno

9 / 17 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.