vestnik

(KAVČ #12) Skrivnosti zakoncev Kosi: Kako ustvarjata spletne uspešnice med vzgojo petih otrok

D.M., 24. 10. 2024
Jure Kljajić
Misticizem - Kavč.
Popularno

Pogovor, ki je prava zakladnica navdiha, ponuja vpogled v življenje ustvarjalcev, ki uspešno prepletata ljubezen do ustvarjanja in predanost družini, obenem pa navdihujeta mnoge s svojo pristnostjo in iskrenostjo.



V novi epizodi podkasta Kavč smo gostili izjemna ustvarjalca Simono in Matjaža Kosi, ki sta slovenski javnosti bolj znana kot Misticizem. S svojimi zabavnimi, a hkrati premišljenimi videoposnetki, navdušujeta množice sledilcev, predvsem na Facebooku, kjer imata več kot 83.000 sledilcev, ter na TikToku, kjer ju spremlja že več kot 120.000 ljudi. Poleg ustvarjanja vsebin pa sta tudi ponosna starša petih otrok, kar njuno življenje naredi še bolj dinamično in polno izzivov.

V pogovoru na Kavču smo se dotaknili njune poti od trenutka, ko sta se spoznala, pa vse do danes, ko kot Misticizem soustvarjata vsebine, ki nagovarjajo številne gledalce. Zanimivost njune zgodbe je dejstvo, da sta se spoznala prek spleta, čeprav sta živela zgolj deset minut drug od drugega, ne da bi se pred tem kadarkoli srečala. Prav poseben trenutek preboja pa je bil, ko sta objavila zdaj že kultni posnetek »Kam gre beli zajček«, ki je nepričakovano postal temelj njunega uspešnega projekta.

kavč, misticizem
Jure Kljajić
Misticizem - Kavč.

Zakonca Kosi sta v pogovoru razkrila nekaj podrobnosti o svojem kreativnem procesu. V času, ko na družbenih omrežjih prevladujejo podobe popolnosti in glamurja, sama ostajata zvesto preprosta in pristna. Pojasnila sta, kako si razdelita vloge pri ustvarjanju vsebin, hkrati pa ohranjata domačnost, ki ju razlikuje od številnih drugih ustvarjalcev.

Zabavno pa je bilo slišati tudi, kako Matjaž običajno komplicira pri ustvarjanju vsebin – sploh, če si na posnetkih ni všeč! Zmeraj znova popravlja in prilagaja malenkosti, medtem ko Simoni ne preostane drugega, kot da se prepusti naravni sproščenosti. Tako pogosto v posnetkih izpade čim bolj preprosta in nepripravljena, kar je morda ravno tisti čar, ki pritegne njune sledilce.



Seveda pa ustvarjanje vsebin ni edini izziv, s katerim se soočata. Kot starša petih otrok se vsakodnevno spopadata s prepletanjem družinskega življenja in javne prepoznavnosti, ki sta jo zgradila z leti. Na kavču sta nam razkrila, kako usklajujeta svoje delo z odgovornostmi starševstva, kako vzgajata otroke v svetu, kjer sta tudi sama izpostavljena na družbenih omrežjih, ter kako javnost vpliva na njuno družinsko življenje.

Jure Kljajić
Misticizem - Kavč.
misticizem simona-kosi matjaž-kosi kavč vestnik-kavč