Zmagovalec tekmovanja v kategoriji klasičnih krofov je krof iz Doma starejših občanov Novo mesto, drugo mesto je osvojila Slaščičarna Emilija iz Idrije, tretje pa Terme Banovci.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KAVČ #15) Nika Kovač: "Redko sem očarana, doma so me učili, da moram biti kritična – še posebej do politikov"
Sociologinja, antropologinja in vodja Inštituta 8. marec je postala sinonim za gibanja, ki spreminjajo družbo – od pravic žensk in enakopravnosti do pitne vode, medijske svobode in volilne participacije.
V kategoriji inovativnih krofov so zmagovalci iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana s krofom s sivko, medom in smetano.
Izbor je letos potekal tretjič, ocenjevalno komisijo so sestavljali predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter mednarodni ocenjevalec Svetovne zveze kuharskih združenj Tomaž Vozelj, priznana slaščičarska mojstrica in predavateljica na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana Alenka Kodele ter vodja gostinstva v Gostinskem podjetju Trojane Urška Strnad. Pri ocenjevanju so upoštevali videz in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo ter okus. Ocenili so približno 30 krofov. Kot je dejal Vozelj, se kakovost krofov iz leta v leto izboljšuje, zato je izbor najboljših krofov zahtevno delo. Kodele pa je poudarila, da so ponudniki inovativnih krofov pokazali veliko domišljije ter uporabili zelo različne nadeve in glazure.