vestnik

(MIS SLOVENIJE) Kaj od projekta pričakujeta Pomurki in kakšna mora biti prava misica?

Ines Baler, 4. 2. 2024
FB Miss Slovenije
Polfinalistke izbora Miss Slovenije 2024.
Popularno

Poročali smo že, da so v Občini Loška dolina predstavili polfinalistke izbora za mis Slovenije 2024, in da sta v konkurenci 21 deklet tudi dve Pomurki, Polina Svetanič iz Radenec in Katja Zver iz Lendavskih Goric. Tokrat ju nekoliko podrobneje predstavljamo.

Svetaničeva je dijakinja Srednje šole za trženje in dizajn v Mariboru, ki se je v projekt prijavila zaradi nove izkušnje. »Že nekaj časa sem razmišljala, da bi začela delovati v tej smeri, zato sem si tudi zelo želela biti izbrana. Projekt ni klasično lepotno tekmovanje, zato me je še bolj pritegnil,« pravi. Od projekta pričakuje nove izkušnje iz različnih področij ter nova spoznanja. »Seveda želim tudi osebnostno zrasti in videti, česa vse sem sposobna.« Radenčanka v prostem času rada bere knjige, predvsem kriminalke, ter obiskuje fitnes, v prihodnje se želi preizkusiti še v ličenju.

polina svetanič, mis slovenije
Osebni arhiv
Polino Svetanič je najbolj pritegnilo, da izbor za mis Slovenije ni klasično lepotno tekmovanje, ampak je veliko več.

Za Polino Svetanič bo to prva izkušnja v modnem svetu, njena sotekmovalka Katja Zver jih nekaj že ima. V srednji šoli je hodila v manekensko šolo, se naučila pravilne hoje in poziranja pred fotografskim objektivom, za njo je tudi nekaj modnih revij in fotografiranj, a nikoli ni razmišljala, da bi se s tem ukvarjala profesionalno. Želja po sodelovanju v izboru je pri 21-letni študentki medijev in novinarstva na Fakulteti za uporabne družbene medije v Ljubljani tlela že nekaj časa, a ni imela nikoli dovolj poguma za prijavo. »Potem sem se nekega lepega dne spomnila na misel moje sostanovalke, da je sreča na strani pogumnih in zakaj ne bi poskusila. Izgubiti ne morem ničesar, kvečjemu lahko pridobim ogromno novih izkušenj, spoznam nove ljudi, se soočim z raznolikimi izzivi. Najpomembnejše je, da med projektom uživam, se učim na napakah in si ob zaključku rečem, da je bilo vredno,« je dejala. Všeč ji je, da je Mis Slovenije projekt z vsebino in da podpira slovensko. »Zame je to velik plus, pristopila sem k projektu, saj imam rada Slovenijo in sem ponosna, da sem Prekmurka.«



Katja Zver kot študentka sodeluje pri ustvarjanju vsebin za spletni portal Družina.si ter vodi pogovorno oddajo Reflektor. V prostem času rada potuje in odkriva nove kotičke sveta, ustvarjene spomine pa rada zajame v fotografski objektiv. »Izleti v neznane kraje in pobegi v naravo z najdražjimi so mi še posebej pri srcu,« pravi. Od sodelovanja v projektu Mis Slovenije pričakuje nove izkušnje in spoznanja, želi si ohraniti svoje vrednote, deliti ljubezen do lepote in pozitivnega vpliva na družbo. Dekletom želi sporočiti, da so vsa lepa takšna, kot so, in da prava lepota prihaja od znotraj. »Poleg tega projekt ponuja veliko na področju podjetništva, marketinga, turizma, javnega nastopanja ... in ker si v prihodnosti želim ustvariti svoje podjetje, bo to odlična odskočna deska.«

katja zver, mis slovenije
ADH Visuals
Katja Zver (na sredini) ima že nekaj izkušenj iz modnega sveta, v srednji šoli je hodila v manekensko šolo.

Poudarek na lokalnem

Projekt Mis Slovenije deluje pod sloganom podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo. Rdeča nič je v podpiranju lokalnega v zavedanju, da se vse začne pri nas samih, ter v pomenu ohranjanja človeške povezanosti in identitete za vsako lokalno trgovino, ulico in majhno podjetje. Polfinalistke bodo tako z lokalnimi podjetji ustvarjale skupne zgodbe, sodelovale v različnih aktivnostih, ki vključujejo podjetništvo, turizem, naravno in kulturno dediščino ter šport. Letos se je projekt povezal s prej omenjeno občino in, kot pravita sogovornici, so kandidatke spoznavale njeno zgodovino, naravo, potenciale.

In kakšna mora biti ta prava misica po mnenju Pomurk? Polina Svetanič meni, da ambiciozna in komunikativna, odprta ter z dobrim srcem, prav tako mora slediti svojim ciljem. Po besedah Katje Zver pa srčna, pozitivna, izžarevati mora samozavest, a hkrati ohranjati iskrenost in preprostost, z zgledom in dejanji pa mora navdihovati druge. Ali se jima bo uspelo prebiti v finale, bo znano 11. maja. 

mis-slovenije polina-svetanič katja-zver polfinale pomurje