vestnik

Pomurski bend dvakrat drugi, a brez finala

T. K., 23. 4. 2024
Arhiv Špil lige
Zasedba Sp!cy je zasedla drugo mesto po izboru žirije in glasovih občinstva.
Popularno

V Kinu Šiška v Ljubljani je bil pred kratkim še drugi polfinale enajste sezone Špil lige, natečaja, ki je namenjen dijaškim glasbenim skupinam in samostojnim izvajalcem. V sklopu lige jim omogočijo koncertni nastop, v finalu pa okronajo zmagovalca oziroma prvaka sezone.

Do polfinala se je prebila tudi pomurska rock zasedba Sp!cy, ki je povsem upravičeno upala na uvrstitev v finale. Zgrešila ga je za las, saj je v obeh kategorijah, tako po izboru žirije kot izboru občinstva, zasedla drugo mesto. Pravila Špil lige so pač taka, da se v finale uvrstita samo zmagovalca obeh kategorij. Tako se je sedaj zgodilo, da je po izboru žirije zmagal ljubljanski indie pop rock trio Lev B. Marn, ki je prejel najmanj glasov občinstva (10 odstotkov), po izboru občinstva pa je slavila primorska metal skupina Night Crawler (44 odstotkov), ki je po izboru žirije končala na zadnjem mestu. Pomurci so dobili 33 odstotkov glasov občinstva, vendar brez zmage v eni od kategorij niso mogli napredovati. 


Treba je dodati, da sta žirijo tokrat sestavljala samo Andi Koglot, glasbenik, producent in novinar, ter Maša Pavoković, glasbena aktivistka in menedžerka, manjkala je tretja članica, diplomirana muzikologinja Nika Vogrič Dežman.  

Na prvem polfinalnem večeru so se v finale uvrstili primorsko-notranjski metalci Ghastly Ashes in indie rock bend Nimfort iz Velenja. Finale bo 14. junija na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Bend Sp!cy sestavljajo dijaki in dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. To so Timotej Tivadar (kitara), Nika Titan (glas, bas), Dino Kralj (kitara), Vitja Rodež (bobni) in Mikhail Medvedev (bas kitara). Njihov naslednji javni nastop bo na prireditvi Zbudi se, Ormož 25. maja, ko bodo predskupina priljubljene hrvaške zasedbe Prljavo kazalište.

spicy špil-liga