vestnik

Kateri bodo dela prosti dnevi v letu 2022?

Vestnik, 24. 11. 2021
Dreamstime
Osem praznikov bo med tednom.
Popularno

Letošnje leto ni bilo ravno radodarno z dela prostimi prazničnimi dnevi. Kako bo v letu 2022?

Medtem ko smo letos med tednom zaradi praznikov doma ostali šestkrat, so v letu 2022 prosti dnevi razporejeni nekoliko bolje. Pet jih bomo praznovali v soboto oziroma nedeljo, osem pa med tednom. 

Dela prosti dnevi v letu 2022

Prešernov dan ali 8. februar bomo praznovali v torek, sledita velikonočni ponedeljek, ki bo18. aprila, in dan upora proti okupatorju v sredo, 27. aprila, naslednji dela prost dan bo v ponedeljek, 2. maja (praznik dela), kar nam bo nekoliko podaljšalo konec tedna. Marijino vnebovzetje, 15. avgust, spet pade na ponedeljek, prav tako dan reformacije. Dan spomina na mrtve bo torej v naslednjem letu v torek. 26. december oziroma dan samostojnosti in enotnosti pa v ponedeljek, kar bo tudi zadnji dela prost dan v letu.

Prazniki v 2022, ki padejo na soboto in nedeljo

Tudi v letu 2022 bomo 1. in 2. januar slavili v soboto in nedeljo, 1. maj (praznik dela) bo v nedeljo, dan državnosti (25. junij) bomo praznovali v soboto. Božič (25. december) pa v nedeljo. 

Državni prazniki so v Sloveniji dela prosti dnevi, razen dneva Primoža Trubarja (8. junij), združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom (17. avgust), vrnitve Primorske k matični domovini (15. september), dneva suverenosti (25. oktober) in dneva Rudolfa Maistra (23. november). 

dela-prosti-dnevi prazniki 2022 praznik prost-dan novo-leto božič