vestnik

Prekmurka je postala mis turizma in bo Slovenijo zastopala na svetovnem izboru na Kitajskem

I.B., 28. 6. 2022
FB Casino AS Radenci
Izbor za mis turizma je potekal v Radencih.
Popularno

Inja Lebar, študentka prava iz Turnišča je zmagovalka izbora za mis turizma, ki je potekal v Radencih.

Prekmurka je za vestnik.si povedala, da je bil to njen prvi tovrstni izbor, udeležila pa se ga je na pobudo mentoric iz manekenske šole Glammodels. "Vedela sem, da je tekmovanje priložnost za nove izkušnje, poznanstva in prijateljstva, pa tudi za nove možnosti, ki mi bodo dale neko širino in veliko doživetij. Resnično nisem pričakovala, da bom med dvanajstimi kandidatkami izbrana. Ko sem zaslišala, da sem postala mis turizma 2022 pravzaprav še nisem dojela, kaj to pomeni. Kmalu me čaka pot na Kitajsko, kjer se bom udeležila svetovnega izbora Miss Tourism Word in obljubim, da bom našo državo zastopala s srcem in ponosom," pravi Inja Lebar in dodaja, da bo izbor ostal v njenem spominu za vedno. 

inja lebar, miss turizma
FB Miss turizma Slovenije
Inja Lebar, mis turizma.

Mis turizma poudarja, da je turizem v Sloveniji uspešna in rastoča gospodarska panoga. Pomembno se ji zdi, da se ohranja oglaševanje slovenskega turizma s prepoznavno in uspešno zeleno turistično znamko I feel Slovenia, Čutim Slovenijo - čutim ljubezen. "Tudi na tekmovanju smo kandidatke nosile majice s tem sloganom," je dodala. Sicer opaža, da Slovenci turistom ponujamo kulturno in naravno bogastvo slovenskih pokrajin, ki nudijo različne dejavnosti, organiziranih pa je tudi precej dogodkov z željo, da so turisti del tega, in da jih doživijo. Lebarjeva meni, da se turisti večinoma radi odločajo za obisk starih, zgodovinsko polnih mest, ki nudijo ogromno znamenitosti.

"Pomurski turizem pa je že stoletja preplet naravnih, kulturnih in zgodovinskih dediščin. V zadnjih nekaj letih se je zelo razvil. Poleg zdraviliškega turizma, ki je pri nas vedno dobro obiskan, se lahko pohvalimo z odličnimi kulinaričnimi dobrotami, z zgodovinskimi pomembnosti, vse bolj pa v ospredje stopa tudi kolesarjenje po naših zelenih ravnicah. Vedno več je tudi krajev, občin, ki želijo prikazati nekaj za turiste in jih s tem privabiti. Glede na to, da smo res zelo majhni, ponujamo zelo veliko in prav je tako," je ocenila. Dodala pa še, da ima občutek, da je naziv mis turizma in oseba, ki ga nosi, premalo vpletena v dogajanje na področju turistične dejavnosti. 

inja-lebar mis-turizma izbor prekmurka
Kaj zdaj berejo drugi