vestnik

Prve lučke bodo danes zasvetile tudi v Pomurju

I. B., 1. 12. 2023
Jure Kljajić
V nekaterih pomurskih občinah bodo lučke prižgali že danes.
Popularno

Pomurski kraji in občine bodo v prihajajočih dneh zasvetili v soju prazničnih luči.

Prvi bodo, danes ob 17. uri, lučke prižgali v Občini Lendava. Za obiskovalce mestnega parka Mestna skupnost Lendava pripravlja tudi kulturni program, kulinarično ponudbo in prihod dobre vile. Lendavska občina ima v letošnjem letu za okrasitev in praznično urejanje naselij rezerviranih 50 tisoč evrov, novih okrasnih elementov niso kupili, so pa posodobili okrasne lučke za drogove. 

22. decembra bo v Lendavi, pri Cubisu, začelo obratovati tudi drsališče in bo delovalo vse do 3. marca prihodnje leto. "Drsališče bo pod šotorom, tako na uporabo ne bodo vplivale vremenske razmere," so sporočili iz občine in dodali, da bo uporaba brezplačna. 

Uro pozneje bi morale po prvotnih načrtih praznično podobo dobiti Moravske Toplice, a so se zaradi slabe vremenske napovedi odločili, da prižig lučk prestavijo na 4. december. Obseg in zasnova okrasitve bosta sicer podobna kot lani, druge bodo nekatere lokacije. Kot je dejala Sonja Bily, direktorica Turističnoinformacijskega centra Moravske Toplice, bodo pravljični liki, ki so bili v minulih letih v gozdičku Čreta, tokrat ob poti v pravljičnem parku. Sicer pa bo decembrsko dogajanje popestril palček Fric, v eni od prodajnih hišk praznične tržnice bodo odprli Božičkovo pisarno, pripravili bodo tudi bogato sejemsko ponudbo izdelkov lokalnih ponudnikov. Občina Moravske Toplice bo za okrasitev namenila okoli 13 tisoč evrov, so pa priznali, da so bili pri načrtovanju programa in okrasitve zaradi občutno višjih stroškov varčnejši.



Tudi v Veliki Polani bodo že 1. decembra praznični. Letos so zamenjali dotrajane lučke, za okrasitev in program bodo namenili dodatnih 1500 evrov. Osvetlili bodo ulice in nekatere zgradbe, posebno osvetlitev pa pripravljajo v parku Dežela štorkelj, kjer bodo eno večjo smreko in enajst manjših okrasili otroci iz vrtca in šole. Prav tako v Občini Tišina, kjer so letos namenili nekaj finančnih sredstev za zamenjavo in dotrajanih svetlobnih verig in okraskov. 

pomurje lučke prižig