vestnik

»Skriti wellness« za luksuzno razvajanje v Bodoncih  

Damjana Nemeš, 19. 5. 2019
Damjana Nemeš
Družina Mihalič (od leve Edi, Darja in Luka, manjka mlajši sin Rok).
Popularno

V letošnjem letu je luč sveta ugledal nov butični apartma, namenjen razvajanju. Lastniki, družina Mihalič iz Bodonec, ga je poimenovala Secret Wellness.

Ideja za apartma, ki se nahaja v Bodoncih, je nastala povsem spontano. Zakonca Mihalič sta sosedu, ki je praznoval rojstni dan, kupila paket razvajanja, kasneje sta si podobno stvar želela privoščiti tudi sama, vendar sta morala predolgo čakati na prost termin. »Ker nama je to dalo misliti, sva kupila parcelo, veliko 65 arov, in tam izgradila apartma. Resda je bilo z vso administracijo več dela kot s samim zidanjem, vendar nam je v dveh letih uspelo vse izpeljati,« je povedal Edi Mihalič, ki je dodal, da je parcela, na kateri stoji apartma, na pobudo župana spremenjena v turistično območje, kar pomeni, da si lahko privoščijo kakšno arhitekturno spremembo več. Ker pa je bil objekt zasnovan z večjo dodano vrednostjo, predvsem zaradi naravnih materialov, izbrane lokacije ter izvedbe savn, je bil ocenjen z najvišjo oceno za apartmaje, na kar so seveda lastniki zelo ponosni.


374dbc8b1583b2147c3dc11db10380cc
Osebni Arhiv
Butični apartma Secret Wellnes v Bodoncih.


Tako zunanja okolica apartmaja kot njegova notranjost nudita gostom številne možnosti sprostitve. »V času gradnje so se pokazale določene stvari, ki smo jih nato dodali. Tako je zunaj možnost koriščenja bazena, veliko dela smo vložili v izgradnjo kamnite škarpe, kjer je gostom na voljo tudi žar,« je razložil Mihalič in dodal, da so pri izgradnji na tak ali drugačen način sodelovali vsi družinski člani.

6398f78ec9e1891db117a6cbbe83f130
Damjana Nemeš
Pri uresničitvi ideje o apartmaju so sodelovali vsi družinski člani.


bc9594d7903857d232bf4c0b628f0100
Osebni Arhiv
Gosti pričaka ob prihodu pijača dobrodošlice.


Posebnost apartmaja so tudi unikatno izdelane savne, gostje se lahko razvajajo v turški, finski ali infra savni. »Za dve osebi je to res luksuz, seveda pa je objekt na voljo tudi večjim, zaključenim družbam, ki imajo tu zasebnost,« sta še pojasnila zakonca Mihalič in dodala, da je dodana vrednost objekta zagotovo tudi razgled, ki sega do treh držav, in pa sama narava.


»Kraj se začne turistično razvijati, manjši ponudniki se začnejo povezovati, kar je seveda pozitivno. Čedalje bolj se išče butični turizem, saj marsikomu gneča ni všeč. Agencije se bodo v veliko primerih uporabljale zgolj za iskanje prenočišč, ostalo pa si bodo posamezniki uredili sami,« je pojasnila Darja Mihalič. Tudi zato razmišljajo, da bi v bodoče pri apartmaju v Bodoncih uredili še prostor za glamping, morda postavili še zunanji leseni šotor ter nabavili električna kolesa in tako dodatno popestrili ponudbo za goste. »Prve goste smo že imeli, in sicer je tu potekala dekliščina, za naprej pa se bomo dogovarjali sproti. Zagotovo se bomo povezali tudi z agencijami, kjer bodo naš objekt oglaševali, zato pričakujemo tudi goste iz tujine,« je še razložila Mihaličeva.

d0c0d7440321ea5ce02fde75f5278224
Damjana Nemeš
Zunanja okolica apartmaja nudi tudi možnost koriščenja kamina.

Damjana Nemeš
Apartma ponuja pravo luksuzno razvajanje.
secret wellness bodonci družina Mihalič butični apartma
Kaj zdaj berejo drugi