Etnološki in kulinarični dan v Radmožancih
Pred vaško-gasilskim domom v Radmožancih so organizirali tradicionalno pomladno etnološko in kulinarično prireditev s prikazom izdelovanja izdelkov ljudske obrti in kulturnim programom. Letos so ob tem drugič organizirali še tekmovanje v kuhanju tudi v pokrajini ob Muri zelo priljubljene jedi s fižolom – pasulja.

Organizatorja prireditve sta bila Prostovoljno gasilsko društvo Radmožanci in Kulturno-turistično društvo Močvirski tulipan Radmožanci. Na rokodelski delavnici so sodelovali ljudski obrtniki iz Slovenije in Madžarske, ki so prikazali, kako so njihovi predniki izdelovali izdelke iz koruznega ličja in šibja ter izdelavo vezenin. Izdelke ljudske obrti so predstavili tudi na razstavi.
Na tekmovanju v kuhanju pasulja na odprtem ognju je sodelovalo dvaindvajset ekip društev iz Prekmurja in sosednjih območij Madžarske. Najboljši pasulj je po mnenju ocenjevalne komisije skuhala ekipa iz Petišovcev.
Na prireditvi so člani Prostovoljnega gasilskega društva Radmožanci predali namenu novo garažo za gasilsko vozilo, ob gradnji garaže pa so prenovili tudi fasado vaško-gasilskega doma. Denar za gradnjo in prenovo so zagotovili iz lastnih virov, od dobička organizacije prireditev, veliko pa je bilo tudi prostovoljnega dela.
Ob otrocih iz vrtca in Dvojezične osnovne šole Genterovci ter ljudskih pevcev Močvirski tulipan iz Radmožancev so na prireditvi nastopili še gostje iz Madžarske. To so bili etno-glasbena in folklorna skupina iz Zalaegerszega ter pevski zbor iz Sarhida. Odlomke iz operet sta zapela Zsuzsanne Debrei in Gabor Bata iz Zalaegerszega, nastopil pa je tudi pevec zabavne glasbe Tibor Stangli.
