vestnik

Rekla je DA: Ko mu je uspelo v tretjem poskusu

T. L., 19. 10. 2020
Renato & Sara photography
Poroka Valentine in Matevža.
Popularno

Študentsko zaljubljenost sta pred kratkim okronala s poroko.

Valentina, rojena Novak, in Matevž Ivanuša sta se spoznala na študentski zabavi pred tremi leti. »Na Zobl žuru v Mariboru naju je predstavila moja najboljša prijateljica, takoj sva se ujela, a se je po zabavi najin odnos malo ohladil,« se prvih skupnih trenutkov spominja Valentina. A čez nekaj časa sta se njuni poti spet prekrižali in takrat je preskočila iskrica ljubezni. »Počasi sva se vse bolj začela spoznavati na raznih zabavah in druženjih.« Kmalu sta postala par in hitro ugotovila, da ne moreta eden brez drugega.

Matevž&Valentina-šrangainzbiranje(139)
Renato & Sara photography
Poroka Valentine in Matevža.

Takrat se je njen izbranec odločil za naslednji korak. Matevž je imel do potankosti vse načrtovano. »Devetega avgusta lani sva se odpravila na kratek izlet na Gorenjsko, obiskala sva sotesko Vintgar, kjer sem prvotno želel zasnubiti Valentino, a je bilo preveč ljudi, zato sem počakal na intimnejši trenutek,« opiše Matevž. Nato sta se odpravila še v sotesko Martuljka, kjer jo je ob slapu želel drugič presenetiti, a je tudi ta načrt zaradi gneče splaval po vodi. 

2020-10-18_00h32_14
Osebni arhiv
V tretjem poskusu je Matevžu le uspelo, Valentina je z veseljem privolila.

V tretjem poskusu mu je vendarle uspelo. »Na poti nazaj sva se ustavila ob potoku, kjer sva se želela fotografirati. In tam sem jo vprašal, vse sem skrivoma tudi posnel s telefonom,« pove Matevž in ljubeče pogleda soprogo. »Ko je pokleknil, se takoj nisem zavedala, kaj se dogaja, a mi je hitro postalo jasno, da misli resno. V hipu in v solzah sem privolila,« z iskrico opiše Valentina Ivanuša.

rekla-je-da, valentina-ivanuša, matevž-ivanuša
Renato & Sara photography
Poroka Valentine in Matevža.

Njun veliki dan je bil 12. september 2020. Ker sta imela tradicionalno poroko, sta usodni dan pričakala vsak na svojem domu. »Na poročno jutro sem se s sestro Klementino odpravila k frizerju, na poti sva srečali Matevža in ga na daleč pozdravili. Sledilo je pospravljanje in oblačenje. Dokler se najini gostje niso zbrali, je bilo vzdušje dokaj napeto. Po tem je prispel ženin in postavili so šrango,« se spominja nevesta. Po tradiciji je njen izvoljenec moral dokazati, da zna skrbeti za ženo in družino. Ko je opravil nekaj nalog, sta se lahko poročila.

rekla-je-da, valentina-ivanuša, matevž-ivanuša
Renato & Sara photography
Poroka Valentine in Matevža.

Po civilnem in cerkvenem obredu v Ljutomeru je sledilo poročno slavje v gostišču na Jamni. Tam so svatje poskrbeli za nepozabno presenečenje. »Zapel nama je Isaac Palma, to je bilo res čudovito. Še posebej pa se bova spominjala padca na plesišču. Po končani pesmi sem želela prijeti Matevža, a ni bil pripravljen in nenadoma sva bila na tleh,« še v smehu opišeta in nadaljujeta, da je poroka bila pravljična. »Bilo je bolje od pričakovanega,« dodata. Zaradi trenutne virusne situacija sta si mladoporočenca po slavju privoščila kratke medene tedne na slovenski obali. »Zaradi prezasedenosti in pozne rezervacije sva dobila majhno dvoposteljno sobo v hostlu,« zaključita zakonca Ivanuša in dodata, da sta se kljub temu imela čudovito.

rekla-je-da, valentina-ivanuša, matevž-ivanuša
Renato & Sara photography
Poroka Valentine in Matevža.

rekla-je-da valentina-ivanuša matevž-ivanuša poroka
Kaj zdaj berejo drugi