vestnik

REKLA JE DA: Na poroko sta se odpeljala s traktorjem

I. B., 1. 6. 2023
Osebni arhiv
Poroka Doroteje in Martina Vogrinčič.
Popularno

Doroteja Fister iz Kroga in Martin Vogrinčič iz Nemčavec sta se pred devetimi leti spoznala pri skupnih prijateljih.

Med njima je preskočila igrica, kmalu sta postala par in Martin se je čez nekaj mesecev preselil v Krog. Oba sta od nekdaj gojila željo po poroki. Zvezo sta želela nadgraditi že leta 2020, a jima je to takrat preprečila epidemija koronavirusa. "Misel na poroko sva nato opustila, ko se nama je lani rodil sin Dorotej pa sva se odločila, da se 20. maja 2023 poročiva, sina pa peljeva h krstu," sta pojasnila. 



Sogovornica je že kot majhna deklica sanjala o poročnem dnevu. "Moja največja želja je bila, da bi se na poročni dan peljala s traktorjem, saj sem odraščala na kmetiji in v delo sem vpeta še sedaj." Ženin je dodal, da je že kot otrok govoril, da bo imel dekle, ki bo imelo v imenu končnico -teja in po možnosti rdeče lase. "In s tako sem se tudi poročil," je smeje pristavil.

poroka, doroteja-in-martin-vogrinčič
Osebni arhiv
Poroka Doroteje in Martina Vogrinčič.

Pred poroko sta imela, kot sta se izrazila 'fankliščino'. Torej sta se skupaj poslovila od samskega stanu. Dogodek je bil sestavljen iz dveh delov. V prvem so se fantje zabavali na paintballu, dekleta na bovlingu, v drugem pa so se združili. "Morava priznati, da je bilo kar naporno, saj sva morala opraviti različne naloge, sledila pa je zabava dolgo v noč."



Poročni dan sta si organizirala sama in sledila svojim željam. Dorotejina je bila znana, Martin pa je hotel le, da bi se svatje ves dan dobro počutili ter da ne bi bili žejni in lačni. "Vse se je uresničilo in to je bil res najlepši dan, le minil je prehitro. Začeli smo ga na Dorotejini domačiji in se s traktorji odpravili proti Murski Soboti. Pot ni trajala dolgo, saj so nas hitro ustavili člani Prostovoljnega gasilskega društva Krog. Po postanku smo pot nadaljevali do soboškega gradu, kjer smo opravili fotografiranje in civilni del, cerkvena poroka pa je bila v soboški stolni cerkvi, kjer smo tudi krstili najinega sina Doroteja," je opisal Martin. Že združena v zakonski zvezi sta se s svati peljala še skozi Martinovo rojstno vas, svatba pa je bila v Čardi. Dejala sta še, da je bil posebej čaroben poročni ples. Nobeden od njiju plesa ni bil ravno vešč, zato sta najela plesnega učitelja, svate pa sta presenetila s pravo koreografijo. 

poroka, doroteja-in-martin-vogrinčič
Osebni arhiv
Poroka Doroteje in Martina Vogrinčič.

Vogrinčičevi sedaj uživajo družinsko življenje, zakonca pa še poudarjata, da imata drug pri drugem najraje to, da se lahko o čemerkoli pogovarjata, nista zamerljiva in ljubosumna. 

Če želite tudi vi deliti svojo ljubezensko zgodbo, nam pišite na vestnik@vestnik.si ali na naši družbeni omrežji facebook in instagram.

rekla-je-da doroteja-fister-vogrinčič martin-vogrinčič poroka
Kaj zdaj berejo drugi