Restavracija Ribji Grill v Kocljevi ulici v Murski Soboti že pet desetletij razvaja svoje goste. Najbolj znana je zagotovo po ribjih jedeh, vonj po giricah, lignjih in sardelicah je v bližino mestne tržnice v preteklosti privabljal številne generacije.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuTomi Horvat priigral Sturmu pokalno trofejo!
Junak graškega Sturma je bil spet nogometaš iz Turnišča, ki je v finalu avstrijskega pokala na dvoboju z Rapidom izdatno pomagal svoji ekipi do zmage z 2 : 1 z zadetkom in asistenco za gol.
V lokalu, ki je pod lastništvom nekdanjega Potrošnika odprl svoja vrata leta 1972, so zaposlovali strokovni kader iz gostinstva, ki je poleg dobre ponudbe s kakovostno strežbo skrbel za dobro počutje gostov. »Skozi vse to obdobje, ko je bila tržnica središče dogajanja, se je v tem lokalu ob jutranji kavi zbirala množica ljudi iz različnih sfer življenja. Lokal ima res bogato zgodovino, sem so hodili že naši starši in stari starši, še danes pa lahko rečemo, da ostaja srce tržnice in središče mesta,« nam je povedal Gorazd Bagoroš, ki je leta 2002 skupaj s starši od Potrošnika lokal odkupil in tako postal njegov lastnik. »Za nakup lokala smo seveda morali najeti kredit, ki pa smo ga uspeli v vseh teh letih brez večjih turbulenc tudi odplačati.«
Kot 19-letnik, ki je zaključil šolanje na srednji gostinski šoli v Radencih in si že nabiral delovne izkušnje v gostinstvu, je prevzel vodenje lokala, pri tem sta mu bila starša v veliko finančno in moralno oporo. V dvajsetih letih, odkar vodi lokal, je vedno stremel k temu, da je zaposloval kader iz gostinstva. »Imeli smo dva res zelo dobra kuharja in natakarice, ki so bile pri nas zaposlene tudi deset let ali več. Žal je tako, da kader v gostinstvu težko zadržiš. Si pa štejem v veliko čast, da so vsi naši nekdanji zaposleni ostali v tem poklicu.«
Bagoroš v lokalu, ki razen nedelje obratuje vsak dan od 7. ure zjutraj do 15. ure popoldne, zadnjih nekaj let dela sam, vmes mu pomaga študentka. V prihodnosti si želi zaposliti dobrega kuharja. »Prihodnost našega lokala namreč vidim v prehrani, v ribjih jedeh, po čemer smo že tako ali tako znani daleč naokrog. Če bomo na dolgi rok uspeli vpeljati nove smernice, s katerimi bomo poleg domačinov in turistov privabili tudi mlade generacije, se ne bojim prihodnosti. Želja je zato sodelovati tudi s katerim od priznanih kuharjev, ki bi nam pomagal pri kreaciji krožnikov, te pa bi tudi s pomočjo družabnih omrežij skušali še bolj približati mladim,« nam je še dejal Gorazd Bagoroš.