vestnik

Tudi ta konec tedna ne zamudite koncertov v središču mesta

Vestnik.si, 19. 7. 2023
Aleš Cipot
Soboško poletje.
Popularno

V Murski Soboti bo znova pestro.

V petek bo na Trgu kulture potekal koncert Aloha Elvis!, ki ga izvaja mlada glasbena skupina Smooth Band. Gre za koncert glasbe Elvisa Presleyja, ki poslušalce ponese v čase dobre stare rokenrolovske glasbe. S projektom Aloha Elvis! je skupina na 17. evropskem festivalu Elvis v Bad Nauheimu v Nemčiji zmagala in osvojila laskavi naslov najboljšega izvajalca Elvisove glasbe v Evropi. Koncert bo tako zagotovo pravo glasbeno doživetje. 

V soboto pripravljata Lutkovno gledališče Konj in Lutkovno gledališče Fru-Fru predstavo Kroki in prijatelji. Pripovedi o Krokiju se dotikajo najrazličnejših tem, od prijateljstva, sočutja, občutljivosti, drugačnosti do odnosov do stvari in narave. Predstava za otroke se bo pričela ob 10. uri na grajskem dvorišču. 

Zvečer bo na Skritem dvorišču za Hranilnico prekmurskih dobrot nastopila Katja Šulc z bendom. Katja Šulc je pevka in glasbenica, ki v svojem delu prepleta poezijo, sodoben folk in tradicije drugih kultur. Izdala je štiri studijske albume in predvsem z zadnjima dvema in predvsem z zadnjima dvema segla tudi na valove mednarodnih radijskih postaj in prizorišča širom po svetu.

soboško-poletje skrito-dvorišče murska-sobota