vestnik

V nekaterih večjih občinah novosti pri decembrskih okrasitvah

Ines Baler, 19. 11. 2019
FB Visit Lendava
Lučke bodo v Lendavi zasvetile 30. novembra.
Popularno

Zadnji mesec v letu se nezadržno bliža, ponekod že nameščajo praznično okrasitev. V občinah Gornja Radgona, Lendava in Moravske Toplice smo preverili, kdaj bodo prižgali luči, koliko sredstev bodo odšteli za okrasitev ter ali načrtujejo kakšne novosti.

V Gornji Radgoni bodo praznično okrasitev na javno razsvetljavo nameščali od 25. novembra do 6. decembra. »Posebnega enkratnega prižiga lučk ni možno izvesti, prižigali jih bomo sproti po montaži posameznih okraskov,« je pojasnil župan Stanislav Rojko in dodal, da bo občina za novoletno okrasitev namenila okrog deset tisoč evrov. Novoletna okrasitev bo zajemala Gornjo Radgono ter naselja Črešnjevci, Mele, Spodnji Ivanjci, Negova ter Spodnja Ščavnica.
Na praznični december se že pripravljajo tudi v Lendavi. »Izvajalec bo v prihodnjih dneh začel postavljati svetlobno okrasitev, tudi vzgojno-izobraževalni zavodi že izdelujejo okraske za smreke, ki bodo krasile mesto in park,« so povedali na občini in dodali, da bodo otroci smreko okrasili 29. novembra, dan zatem pa bodo prižgali lučke. Dodajajo, da bodo letos osvetljene jelke postavili tudi po krajevnih skupnostih, stroški okrasitve bodo znašali nekaj čez 25 tisoč evrov. Kot novost so navedli še to, da otroci izdelujejo jaslice in pravljično hiško, ki bo svoj prostor našla v mestnem parku Roža.

Moravske Toplice, december, krasitev
FB Moravske Toplice
V Moravskih Toplicah bodo lučke prižgali 2. decembra.


Praznično podobo bodo v naslednjem tednu počasi dobile tudi Moravske Toplice. »Prižig prazničnih luči v pravljični deželi v središču kraja bo 2. decembra. Namenjen bo tako malim nadobudnežem iz Vrtca Moravske Toplice, ki se na dogodek posebej pripravljajo, kot tudi drugim otrokom. Poskrbljeno bo tudi za malo večje in velike obiskovalce,« je povedala Sonja Billy, direktorica TIC Moravske Toplice. Tamkajšnja občina bo letos 12 tisoč evrov investirala v nadgradnjo praznične okrasitve in zamenjavo dotrajanih okraskov in lučk. Kot je še dodala sogovornica, bo kraj kot prejemnik bronastega znaka Slovenia Green zelenemu razvoju sledil tudi v prazničnem decembru. »Letos bomo središče Moravskih Toplic popestrili z novimi lokalno obarvanimi vsebinami, pri tem pa bodo uporabljeni naravni materiali.« 

O tem, kako bo v Murski Soboti in Ljutomeru pa TU. 

praznični-december lendava moravske-toplice gornja-radgona