vestnik

Vaino in Sijala: V treh dneh čez 68.000 ogledov

M. Ha., 29. 7. 2020
Osebni arhiv
Valentin Horvat in Janja Gomboc.
Popularno

23-letni Prekmurec Valentin Horvat te dni pod imenom Vaino predstavlja pesem Sijala

Valentin Horvat se je z glasbo začel ukvarjati že v osnovni šoli, ko je kar med poukom pisal besedila, sčasoma pa je začel ustvarjati rap glasbo v prekmurščini. Nekaj njegovih komadov je na Youtubu, med prepoznavnejšimi je pesem Pridi na Goričko iz leta 2018, za katero je napisal del besedila. Pesem je dobila nagrado pesem leta na radiu Murski Val, na Valu 202 pa je bila pesem tedna. Kot pove Horvat, so bili to njegovi prvi koraki na glasbeni sceni, ki so mu prinesli številne nastope.
Kasneje je Valentin Horvat začel ustvarjati drugačno zvrst glasbe in pod imenom Vaino ustvaril pesem Sijala. Besedilo je v srbohrvaščini, pod glasbo in produkcijo pa se je podpisal znani producent RimDa, ki sodeluje z znanimi pevci širom Balkana, med njimi z dvojico Jala Brat in Buba Corelli ter nam bolj znano pevko Senidah. »Za tako zvrst glasbe sem se odločil, ker sem začutil, da je to moja zvrst, da sem v njej bolj samozavesten in ker imam večji krog poslušalcev,« pove Horvat, ob tem pa doda, da se je na novo glasbeno pot podal ob podpori prijatelja Dragana Mariča, ki je naredil tudi aranžma za pesem.
Pesem Sijala je nastajala nekaj časa, zagotovo pa to ne bo edina pesem, saj Vaino z ekipo že načrtuje snemanje novih. S pesmijo je nastal tudi videospot, v katerem nastopajo plesalke iz Plesne šole Zeko. Glavna igralka v videospotu je Janja Gomboc, ki je tudi avtorica koreografije.

Videospot, ki je bil na Youtube kanalu objavljen 26. julija, ima po vsega treh dneh že čez 68.000 ogledov. 

Osebni arhiv
»Za tako zvrst glasbe sem se odločil, ker sem začutil, da je to moja zvrst, da sem v njej bolj samozavesten in ker imam večji krog poslušalcev,« pravi Valentin Horvat - Vaino.
vaino valentin-horvat sijala