vestnik

(VIDEO) Z videom in spletnim kolesarskim regijskim zemljevidom do uspešne promocije Pomurja

Vestnik.si, 29. 11. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Popularno

V okviru projekta so izvedli različne aktivnosti za promocijo Pomurja.

Turistično informacijski center Moravske Toplice se je v okviru Termalne Panonske Slovenije prijavil na Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2023, ki ga razpisuje Slovenska turistična organizacija.

Sodelujoče občine v projektu so Moravske Toplice, Murska Sobota, Ljutomer, Lendava, Puconci, Dobrovnik, Kobilje, Rogašovci, Gornji Petrovci, Grad, Razkrižje, Velika Polana, Črenšovci, Turnišče, Beltinci, Tišina. 

Znesek sofinanciranja projekta s strani Slovenske turistične organizacije je 49.500,00 evrov, kar znaša 90%. 

V okviru projekta so posneli promocijski kolesarski video z naslovom Live, experience and enjoy, v njega pa so vključene štiri vodilne občine projekta - Murska Sobota, Lendava, Ljutomer in Moravske Toplice.

simbolična, dron, goričko, gozd, njive, polja, cerkev
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.

To pa še ni vse, potekalo je tudi profesionalno fotografiranje v nekaterih v projekt vključenih občinah. Na 24 različnih lokacijah je skupno nastalo 146 novih fotografij.

Marko Filipič, direktor Funkit Marketing, je izvedel izobraževanje z naslovom Zakaj moramo biti v marketingu bolj drzni. Izobraževanje se je osredotočalo na realne primere in prosto debato o vidnih in nevidnih mejah v promociji turističnih destinacij.

Blue-Dandelion-Photo-Collage
TIC Moravske Toplice
Marko Filipič je izvedel izobraževanje.

V različnih medijih so objavili destinacijske Zelene napotke in tako izpostavljali naravne in zelene lokacije, ki spoštujejo potrebe okolja, lokalnih skupnosti in turistov.

Vzpostavljen je bil spletni regijski kolesarski zemljevid, ki poteka skozi slikovito pokrajino 16 pomurskih občin in vključuje lokalne ponudnike hrane, vina in doživetij ob poti.

V novem online zelenem doživetju kolesarjenje po Pomurju  so z vključevanjem ponudnikov in doživetij poudarili vidike ohranjanja naravnega in družbenega okolja. 

Še več rezultatov projekta si lahko ogledate na tej povezavi. 

pomurje promocija kolesarjenje