vestnik

Vlado Kreslin slavi 70 let. V njegovo čast bodo predvajali film Poj mi pesem, izdal tudi nov album

Vestnik.si, 29. 11. 2023
Arhiv
Prekmurska glasbena legenda danes praznuje 70 let.
Popularno

Prekmurska glasbena legenda danes praznuje 70 let. V njegovo čast bodo v številnih kinematografih po Sloveniji vrteli dokumentarni film Poj mi pesem.

Film Poj mi pesem, ki prikazuje življenje glasbenika, rojenega v Beltincih, je nastal leta 2018, režiser in scenarist je bil Miran Zupanič, producent pa Boštjan Ikovic. 

Danes Vlado Kreslin, ki je v minulih letih prejel številne nagrade, med drugim zlato piščal za življenjsko delo, veliko nagrado odličnosti in mojstrstva, v Beltincih je letos postal častni občan, praznuje 70 let. Za to priložnost bodo v Art kino mreži in nekaterih drugih kinih po Sloveniji vrteli dokumentarni film o njem. 

271bdaa515bc7c72fb3b44743792d065
Dani Mauko
Prekmurska glasbena legenda danes praznuje 70 let.

Kje bo film na ogled v Pomurju? 

- v kulturnem domu v Beltincih danes ob 19. uri, 

- v Gledališču Park bo film predvajan 3. decembra, na ta veseli dan kulture, ob 19. uri. 

Sicer pa je Kreslin v teh dneh izdal tudi novo ploščo, ki nosi naslov Kje si bla doslej. Na njej je 17 skladb, med drugim že znana Skači Marko, pri snemanju pa je sodeloval z Zvezdano Novaković, Momentom Ciganom, Masayah, Dono Marino Martensson, Leopoldom I., z zasedbama Orleki in Batista Cadillac ter Malimi bogovi in Kombinatkami. 

Prav tako bo 6., 7. in 8. decembra v ljubljanskem Cankarjevem domu izvedel tradicionalne koncerte, ki nosijo naslov 1953. Na koncertu bo goste popeljal skozi dolgoletno glasbeno ustvarjanje. 

vlado-kreslin poj-mi-pesem 70-let kino