vestnik

Začenja se Pomurski poletni festival. Zvečer prihaja priljubljena hrvaška pevka

Jože Gabor, 29. 7. 2023
Niko Časar
V enem tednu organizatorji pričakujejo okoli 20 tisoč obiskovalcev.
Popularno

S prvim koncertnim večerom se bo v Prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani začel Pomurski poletni festival.

Na že 26. prireditvi z geslom Najlepša doživetja vašega poletja so pripravili pester program za vse generacije in različne glasbene okuse. Organizatorji, Društvo za šport, turizem, razvoj in kulturo Štrk Slovenije, v enem tednu pričakujejo približno dvajset tisoč obiskovalcev.

Kakšen bo uvod?

Ob 14. uri bodo kolesarji na starodobnih in sodobnejših kolesih občudovali lepote narave in spoznavali turistične in zgodovinske znamenitosti na kolesarjenju Fsi klačimo s Pücki. Na čelu kolone bodo s starodobnimi kolesi Polanski Pücki. Obenem bodo pripravili še srečanje lastnikov starodobnih vozil. Zvečer bo koncert Lidije Bačić, pred njo pa bo nastopil Weekend band.

V nedeljo bodo nastopili Vili Resnik & band s predskupino Misteri, v ponedeljek Mladen Grdović, pred njim pa Ansambel Aktual, v torek Joker Out s predskupino Pravi moment.

V sredo bo koncert skupine Let 3 s predskupino Einschlog, v četrtek bo večer narodnozabavne glasbe s Polkaholiki, v petek zvečer pa bodo nastopili rokerji Big Foot Mama s predskupino High Voltage. Koncertni program osmih dni bo sklenil Dražen Zečić, pred njim pa bodo nastopili Zlata žila.

Vsak večer festivala bo tudi elektronski oder, na katerem bosta nastopila Črt DJ in DJ Xenia.

Za Lidijo Bačić je vstopnina pet evrov, za Joker Out, Big Foot Mamo in Dražena Zečića deset evrov, preostali štirje večeri so brez vstopnine.

Jubilej gasilcev in otroški program

V nedeljo ob 17. uri bodo s prireditvijo proslavili sto let Prostovoljnega gasilskega društva Velika Polana, obenem bo še turistična tržnica. V ponedeljek ob 16. uri bo tekmovanje v balinanju, ob 17. uri pa nogometna tekma med predstavniki medijev in občin. V četrtek ob 14. uri se bo v svetovni prestolnici bujte repe začelo tekmovanje v kuhanju bujte repe, hkrati bo še srečanje starejših občanov, v soboto ob 14. uri pa bosta kmečka olimpijada z zabavnimi igrami in turistična tržnica.

Pripravili so tudi program za najmlajše. V soboto ob 19. uri bo predstava za otroke PIK PAK, v torek ob isti uri Zajčkov zvonček, v sredo Medvedja simfonija, v petek pa Kuža pazi. Vse štiri gledališke predstave bodo izvedli člani Gledališča KU-KUC.

pomurski-poletni-festival koncerti velika-polana